Şampoane medicale pentru problemele părului

166

Păduchii şi mătreaţa sunt două probleme frecvente ale părului. Şi când oamenii suferă de acestea, vor să scape de ele cât mai repede. Dar cu atâtea produse de pe piaţă pentru păduchi şi mătreaţă, e foarte greu să identificaţi produsul potrivit pentru părul dumneavoastră. Noi vă oferim un ghid cu majoritatea şampoanelor medicale pentru păduchi sau mătreaţă, pentru a vă ajuta în căutarea produsului  dorit.

Şampoane medicale pentru problemele părului

Tratamente pentru mătreaţă

Mâncărimile şi fulgii albi ce caracterizează mătreaţa apar din cauza dermatitei, unei infecţii fungice, psoriazis, sau doar pielii uscate. Şampoanele medicale sunt concepute să trateze una sau toate aceste condiţii comune.

Multe şampoane medicale conţin piritionă de zinc (Head&Shoulders), antibacterian puternic şi agent antifungic. Gudronul (găsit în Neutrogena) este mult mai eficient în lupta împotriva dermatitei sau psoriazis. Ketoconazolul antifungic (Nizoral) tratează eficient infecţiile fungice care apar odată cu mătreaţa.

Tratamente pentru păduchi

Păduchii sunt nişte paraziţi mici şi urâţi ce se agaţă de firul de păr, se hrănesc cu piele şi depun ouă, numite lindini, aproape de scalp. Deşi unii oameni asociază păduchii cu neglijarea igienii, păduchii preferă, de fapt, părul curat, şi se transferă uşor de la o persoană la alta prin uzul comun al pieptenilor, periilor de păr, pernelor sau pălăriilor. Tratarea poate fi dificilă, deoarece unele specii au devenit imune la majoritatea chimicalelor folosite în combaterea lor.

Şampoanele medicale conţin adesea permetrin sau piretrin, chimicale sintetice care funcţionează ca un insecticid. Astfel de produse ar trebui folosite cu moderaţie, pentru că au efecte secundare grave, inclusiv iritaţii ale pielii şi ochilor, şi boli respiratorii. După ce aplicaţi şamponul pe păr, trebuie să pieptănaţi bine cu un pieptene cu dinţi deşi, apoi verificaţi dacă aţi îndepărtat toţi paraziţii şi ouăle.

Dacă observaţi că păduchii sunt rezistenţi la cele mai multe şampoane medicale, atunci încercaţi şamponul Ovide, care conţine insecticidul malathion, sau Elimite, care conţine o versiune mai rezistentă de Nix, un produs folosit în tratarea scabiei. Ulesfia este un gel care se aplică pe scalp pentru a sufoca paraziţii…