Home / FRUMUSETE / Ingrijirea corpului / Vergeturile se estompează cu ulei de măsline

Vergeturile se estompează cu ulei de măsline

Pentru a preveni apariția vergeturilor cauzate de  pierderea rapida în greutate, se recomandă efectuarea zilnică a unui masaj blând al zonelor cu probleme, folosind unul dintre remediile următoare:

Vergeturile se estompează cu ulei de măsline

Lăsați la macerat timp de 15 zile într-un borcan 700 ml alcool de 45°, 30 g boabe de ienupăr, 20 g trei-frați-pătați, 20 g cretuşcă, 10 g frunze de salvie, 10 g flori de soc. Filtrați amestecul şi turnați-l într-un vas cu capac. Agitați preparatul înainte de fiecare utilizare. Masați-vă cel putin 10 minute zilnic, după duş.

Dacă sunteti însărcinată, iată lucrul cel mai bun pe care îl puteți face pentru a preveni apariția vergeturilor: aplicați ulei de măsline sau de migdale dulci pe burtă, șolduri şi sâni. Uleiul din germeni de grâu este, de asemenea, recomandat, favorizând dispariția vergeturilor.

Uleiul de limba mielului (Borago officinalis) vă ajută să atenuați sau chiar să faceti să dispară vergeturile, dacă îl veți utiliza extern. La fel de eficient este ceaiul obtinut din această specie de plantă. Infuzați o linguriță de flori într-o ceaşcă de apă clocotită. Acoperiți vasul pentru 5 minute, apoi strecurați. Beti câte o ceaşcă de ceai de trei ori pe zi…