Home / FRUMUSETE / Machiaj / Învățați cum să scăpați de acnee

Învățați cum să scăpați de acnee

Învățați cum să scăpați de acnee cu ajutorul celor mai bune metode naturiste recomandate de către specialiști. În cele ce urmează, vă prezentăm diferite tratamente de un real folos, care vă ajută să vă remediați problemele tenului cauzate de acnee.

Învățați cum să scăpați de acnee

Învățați cum să scăpați de acnee prin abordarea unui regim alimentar asociat cu remedii naturiste. Acneea juvenilă, acneea vulgară sau a tinerilor, cum mai este cunoscută această afectiune a pielii, se localizează în special pe față, dar se poate întinde şi pe spate, umeri şi piept. De cele mai multe ori, la originea erupțiilor (papule, pustule, comedoane) stau unele tulburări hormonale, de aceea mai frecvent afectați sunt tinerii până la 30 de ani. Învățați  cum să scăpați de acnee, urmând un tratamentul naturist, dublat de un regim alimentar sănătos, asigură vindecarea completă.

DIETA CORECTĂ

Aparitia coșurilor este influențată și de modul în care se face alimentația. O persoană predispusă la acnee trebuie să aibă mare grijă în ceea ce priveşte hrana, deoarece poate influența negativ boala. Învățați cum să scăpați de acnee prin schimbarea stilului alimentar, abordând un regim sănătos, care să vă ajute în tratamentul naturist. Astfel, sunt interzise grăsimile animale şi, în general, preparatele greu digerabile, precum brânzeturile fermentate, mezelurile, sosurile, vânatul, vinetele, ciocolata, dulciurile şi băuturile alcoolice. În schimb, e bine să consumati fructe şi legume de tot felul, pâine integrală, carne slabă şi brânzeturi degresate.

Un efect deosebit în tratarea bolii îl au şi: sucul de varză (se consumă câte un pahar pe zi, timp de trei săptămâni), spanacul fiert sau crud (câte 200 – 300 g zilnic), strugurii (aceștia se servesc în cure de trei săptămâni, câte 700 g zilnic, în mai multe reprize). De asemenea, câteva linguriţe de polen și două sau trei linguri de drojdie pe zi fac adevărate minuni împotriva acneei.

CEAIURI ÎMPOTRIVA ACNEEI

Învățați cum să scăpați de acnee prin consumul anumitor tipuri de ceaiuri care sunt eficiente în combaterea și tratarea bolii. Iată niște exemple de patru infuzii care vor grăbi cu siguranță vindecarea tenului afectat de acnee:

Infuzie de muguri de plop. Turnaţi peste o linguriță de muguri proaspeți, zdrobiţi uşor în prealabil, o cană cu apă clocotită. Lăsați vasul acoperit timp de 10 minute, apoi strecuraţi. Puneți pe zonele afectate cataplasme cu acest ceai călduţ, care este benefic și eficient.

Infuzie de gălbenele. Peste 15 – 20 g flori uscate şi mărunțite turnaţi un litru de apă în clocot. Acoperiţi vasul pentru 10 minute, apoi strecuraţi. Faceţi spălături sau aplicați cataplasme cu ceaiul călduț obținut. Acelasi efect eficient îl are și tinctura rezultată din 20 g flori de gălbenele macerate timp de opt zile în 100 ml alcool. Faceți comprese cu 10 ml tinctură dizolvată în 100 ml apă fiartă şi răcită.

Infuzie de hamei. Socotiţi o lingură de conuri uscate la un litru de apă clocotită. Lăsaţi să tragă 10 minute, apoi strecurați. Puneți comprese cu ceai căldut pe zonele afectate de acnee.

Infuzie de frasin. Turnaţi peste două linguri de frunze mărunțite 300 ml apă clocotită. Lăsați să se infuzeze un minut. Strecuraţi și beți câte 100 ml de ceai după cele trei mese principale ale zilei.