Trucuri de machiaj pentru roscate

305

Machiajul roscatelor afiseaza mister si extravaganta. Parul roscat arata bine si sexy, din spusele barbatiilor. Deseori, roscatele par a fi definitia perfecta a distractiei si increderii in sine.

machiaj pentru roscate

Totusi, datorita culorii parului, machiajul pentru roscate trebuie sa fie bine echilibrat. Avand in vedere faptul ca majoritatea roscatelor au un ten deschis la culoare, daca pielea este lipsita de imperfectiuni se poate trece peste folosirea fondului de ten direct la o pudra deschisa. Conform specialistilor in materie de make-up, roscatele arata mai rafinat cu un ten deschis la culoare si lipsit de incarcatura fondului de ten.

Machiajul roscatelor pentru ochi
Culorile potrivite si indelung folosite in machiajul roscatelor sunt oliv si kaki, dar mai nou se folosesc pentru pleoape si nuante de scortisoara, ruginiu, cupru si auriu, care merg foarte bine cu parul roscat. Pentru ceva mai extravagant care se poarta de obicei seara, specialistii sugereaza nuantele de pruna, turcoaz sau liliac. Iar pentru un machiaj de zi, merge foarte bine si un simplu dermatograf fara nicio alta culoare aplicata pe pleoape.

makeup roscate

Datorita culorii deschise a tenului care se regaseste la majoritatea roscatelor, aplicarea dubla a rimelului aduce un efect expresiv ochilor indiferent de culoarea acestora.

In ceea ce priveste modelul de machiaj al roscatelor, „smokey eyes” este deosebit si perfect daca restul machiajului nu este strident. De evitat sunt umbrele negre.

Machiajul roscatelor pentru sprancene
Roscatele cu tenul deschis la culoare trebuie sa evite neaparat conturarea sprancenelor cu o culoare inchisa, deoarece ofera un aspect inestetic. Este suficient un creion de culoare maro-roscat aplicat in asa fel incat sa creeze un efect intrerupt, pentru a oferi luminozitate si expresivitate fetei.

Blush-ul roscatelor
Este evident faptul ca o roscata nu va putea folosi niciodata un blush rosiatic. Deoarece gamele produselor cosmetice ne ofera o varietate de culori si avem de unde sa alegem, cel mai potrivit blush pentru machiajul roscatelor este cel cu o nuanta de piersica sau caisa.

machiaj-roscate

Buzele roscatelor
De obicei, rujul rosu este de evitat, deoarece aceasta combinatie artistica intre culoarea parului, iar rujul rosu cere o atitudine extravanta si un eveniment pretentios, cu stil si, bineinteles, de seara. In ceea ce priveste rujul, rosul arata ametitor doar in cazul in care restul machiajului nu este strident. Este important ca rujul sa nu intre in contrast cu restul machiajului.

De obicei, roscatele pot folosi fara nicio retinere rujuri sau gloss-uri de nuante naturale precum corai, caisa, piersica si, de ce nu, maro deschis…