Christian Lacroix

174

Christian Lacroix, in varsta de 64 de ani, este un designer francez, nascut in oraselul Arles.

Christian Lacroix

Inca de mic, acesta a inceput sa schiteze costume istorice, iar in 1969 a absolvit liceul si s-a mutat la Montpellier, pentru a studia istoria artei.

In 1971, s-a inrolat la Sorbonn in Paris si aspira la o cariera de creator de costume vechi. In acest timp, s-a cunoscut cu Françoise Rosenthiel, cu care s-a casatorit in 1974.

In 1987 si-a infiintat propria casa de moda, iar din 1989 a inceput sa creeze bijuterii, genti, ochelari de soare, cravate si fulare, cu care si-a umplut magazinele proaspat deschise din Paris, Toulouse, Londra, Geneva sau Tokyo.

In 1994 colectiile sale erau bazate pe cultura veche si folcor, in timp de in 1995 a lansat prima linie de prosoape. In 1996 a pregatit o colectie de blugi, inspirati din traditii din jurul lumii, iar in 1999 a venit si primul sau parfum.

Intre 2001 si 2004 a lansat colectii pentru copii, un nou parfum, si lenjerie intima pentru femei si barbati. De asemenea, in 2004 a creat noua uniforma a staffului Air France, iar clientii care calatoreau la clasa I primeau pijamale semnate de acesta.
Pana acum, Lacroix are 60 de puncte de vanzare in Franta, iar in toata lumea acestea ajung pana la 1.000…

loading...
Articolul precedentCum se calculează zodiacul chinezesc?
Articolul următorCarolina Herrera – biografie

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!