Bolile de inima – simptome

260

Bolile de inima sunt dificil de identificat fiindca nu sunt intotdeauna evidente si variaza de o persoana la alta, chiar in functie de sex. Din aceasta cauza, nu trebuie ignorat niciun semn.
Bolile de inimaIn cazul persoanelor cu varsta peste 50 de ani este obligatorie cunoasterea simptomelor specifice bolilor de inima sau celor expuse factorilor de risc cardiovascular: hipercolesterolemia, hipertensiunea arteriala, obezitatea, fumatul, diabetul zaharat, respectiv existenta unui istoric familial.

Care sunt simptomele bolilor de inima?

Anxietatea
Manifestarea unei stari de anxietate intense este adesea caracteristica principala a unui infarct miocardic.

Durere in piept
Printre cele mai comune simptome ale infarctului miocardic, durerile in piept sunt cele mai intalnite. Acestea apar sub stern, spre parte stanga si este o durere comparabila cu o greutate care ar apasa pe piept.

Tuse
Tusea sau respiratia suieratoare pot fi simptomele insuficientei cardiace, chiar daca acestea apar din pricina acumularii de lichid in plamani.

Vertij
Infarctul miocardic provoaca vertij si pierderea constiintei. In acest mod, sunt provocate tulburari severe de ritm cardiac, denumite aritmii.

Oboseala
Cu atat mai mult in cazul femeilor, oboseala neobisnuita se manifesta in perioada prodromala.

Starea de greata si lipsa poftei de mancare
In perioada prodromala a infarctului miocardic, persoana in cauza poate manifesta stari de greata sau balonare abdominala.

Durere manifestata in alte parti ale corpului
Chiar daca la inceput durerea se manifesta in piept, ulterior se va propaga spre umeri, brate, coate, spate, gat, maxilar sau abdomen.

Tulburari de ritm cardiac si frecventa cardiaca
Tulburarile de ritm cardiac reprezinta o problema ingrijoratoare in cazul in care mai apar si alte simptome precum slabiciunea, vertijul si dificultatile de respiratie.
Aceste artimii, netratate, pot duce la accident vascular sau moarte subita.

Dispnee
Acele persoane care se simt epuzate dupa minimul efort ar putea suferi de o afectiune pulmonara sau de astm bronsic. Dar dispneea este un simptom si pentru infarctul miocardic sau insuficienta cardiaca.

Transpiratia
Unul dintre cele mai comune simptome ale infarctului miocardic este reprezentat de transpiratia rece.

Inflamatii
Cauzand retentia lichidului in organism, insuficienta cardiaca se poate manifesta prin aparitia inflamatiilor la nivelul picioarelor, gleznelor, mainilor sau abdomenului.

Slabiciune
Pacientii, in perioada prodromala a unui infarct miocardic, se pot cofrunta cu o stare de slabiciune severa ce nu poate fi explicata…

Palpitatii
Palpitatiile indica existenta unei tulburari de ritm cardiac, acestea insotind uneori un efort mare sau un bufeu de angoasa.

loading...
Articolul precedentSCHIMBAȚI-VĂ ATITUDINEA
Articolul următorTunsori par lung cu breton

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!