Tratament diabet zaharat de tip 2

560

Daca diabetul de tip 2 este gestionat asa cum trebuie, riscul de aparitie al complicatiilor grave va scadea considerabil, iar din cauza faptului ca nu exista nicio sansa de vindecare, tratamentul este benefic. Pentru aceasta afectiune este foarte important ca nivelul glucozei din sange sa se pastreze la un nivel optim, pentru ca simptomele sa fie controlate si pentru ca alte afectiuni care ar putea sa se dezvolte in timp ce trec anii sa fie prevenite.

Tratament diabet

Dieta – Va trebui alcatuit un plan alimentar special, astfel alimentele ce urmeaza a fi consumate vor contine 30% grasimi bune, 50% carbohidrati bogati in fibre si 20% proteine. Modul in care caloriile si carbohidratii se distribuie este foarte important, insa conteaza foarte mult si numarul total al caloriilor, pentru ca acestea vor duce la cresterea in greutate.

Sportul – Daca sunt efectuate regulat exercitii fizice, se vor arde calorii si glicogen muscular ce va ajuta ca nivelul glucozei din sange sa scada. De asemenea, sportul poate diminua rezistenta la insulina, nivelul glucozei ajungand sa fie pe o cale normala. Tipurile de exercitii fizice, dar si durata si frecventa difera in functie de varsta persoanei afectate, precum si de capacitatea fizica sau diferite obiective.

Medicamente – Orice persoana afectata de diabet zaharat de tip 2 va avea nevoie de o medicamentatie care este menita sa reduca cantitatea ridicata de glucoza prezenta in sange. Initial acestea vor fi tablete si in functie de fiecare persoana va fi nevoie de administrarea unuia sau mai multor comprimate in fiecare zi.

 Aveti grija de dinti – Diabetul va putea duce la aparitia infectiilor gingivale, astfel va fi nevoie ca fiecare bolnav sa isi perieze dintii de doua ori pe zi si sa utilizeze ata dentara zilnic, iar un consult stomatologic o data la jumatate de an…

Renuntati la fumat – Fumatul va duce la aparitia unor diverse complicatii precum atac de cord sau accident vascular cerebral. De asemenea, trebuie limitat si consumul de bauturi alcoolice.

loading...
Articolul precedentIahnie de fasole în stil clasic
Articolul următorCoafuri pentru scoala par mediu

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!