Home / SANATATE / MEDICINA PREVENTIVA / Când și cum trebuie combătută febra

Când și cum trebuie combătută febra

Febra constituie în realitate o reacţie e apărare a organismului, aparută ca urmare a unei infecţii sau din alte probleme. Crescându-şi temperatura, organismul se debarasează mai lesne de germeni şi îi împiedică să prolifereze (la peste 38° C, majoritatea bacteriilor şi virusurilor nu se mai înmulţesc). Dacă nu are o valoare mare (adică dacă nu depăşeşte 38,5° C) şi nu implică apariţia unor complicații de tipul convulsiilor (mai ales la copii), remediile naturale sunt o bună alternativă la antifebrilele de sinteză, cu condiția însă de a fi folosite din pripă.

woman fever

Fitoterapie

– Decoct. Amestecaţi frunze de salvie cu scoarță de soc (o lingură din fiecare) şi fructe de ienupăr (o linguriţă). Puneţi la fiert, pentru două-trei minute, o linguriţă de plămadă vegetală şi 300 ml apă.

– Capsule cu pulbere vegetală. Quinquina şi salcia sunt plante febrifuge excelente.

Aromaterapie

– Uz intern. Este eficient uleiul esenţial de cimbru.

– Masaj. Amestecaţi câte cinci picături de esenţe de niaouli şi lămâie, plus un ulei neutru, şi aplicaţi pe torace şi partea superioară a spatelui, de patru ori pe zi, timp de trei zile.

– În lampa de aromaterapie. Folosiţi esenţe de eucalipt sau brad alb…

Hidroterapie

– O metodă foarte bună pentru a scădea temperatura corpului o reprezintă împachetările reci. Înmuiaţi două prosoape în apă ținută la temperatura camerei, combinată cu puţin oţet de mere, stoarceţi-le uşor şi înfăşuraţi-le în jurui gambelor. Lăsaţi să acţioneze zece minute. Repetaţi de trei ori pe zi.

Loading..