Home / SANATATE / MEDICINA PREVENTIVA / Dr. Oz: alimente cu efect anticancerigen

Dr. Oz: alimente cu efect anticancerigen

Numeroase cercetari scot la iveala faptul ca exista o legatura intre alimentele pe care le consumam si riscul aparitiei cancerului. Dr. Oz vine cu cateva solutii ce combat aceasta boala si astfel va trebui ca in fiecare saptamana sa consumi:

alimente cu efect anticancerigen
-legume proaspete si congelate (ceapa, usturoi, broccoli, varza, morcovi, praz, rosii);
-fructe proaspete (aproape toate);
-verdeturi si mirodenii proaspete (ghimbir, rozmarin, scortisoara, busuioc, patrunjel, marar, telina, menta, tarhon);
-proteine din somon, fructe de mare, ton, soia;
-cereale integrale: ovaz, mei, secara;
-nuci, seminte si uleiuri extrase din acestea: nuci, migdale, alune, seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de in, seminte de chia, germeni de grau, ulei de masline, ulei de in, ulei de rapita;
-deserturi sanatoase fara zahar si faina rafinate;
-bauturi precum ceaiurile, vinul rosu (nu mai mult de un pahar pe zi), apa plata.

Dr Oz ne recomanda si cateva retete:

Paste cu ton, reteta anticancerigena

• 2 conserve cu pasta de tomate sau cateva rosii proaspete
• 5 linguri de ulei de masline
• o lingurita de boia iute
• 2 lingurite de capere
• o jumatate de cana cu masline negre, fara samburi
• 3 catei de usturoi
• 2 linguri cu busuioc uscat sau frunze proaspete
• 500 grame de paste integrale
• un sfert de cana cu parmezan
• o conserva de ton bucati in ulei

Se amesteca pasta de tomate cu uleiul de masline, boia, capere, masline, usturoi si busuioc. Sosul trebuie pastrat la temperatura camerei timp de o ora, dupa care se va adauga tonul maruntit. In acest timp, pastele se fierb si se servesc cu sos si parmezan.

Omleta din tofu
Se amesteca tofu cu cartofi rasi, sare si o lingura de turmeric intr-o tigaie, la foc mic pana incep sa se rumeneasca. La final se va putea adauga si patrunjel marunt sau ceapa verde.

Salata de varza murata
Se amesteca o cana cu varza murata taiata, doua rosii, o lingurita de oregano uscat si putin piper.

Spanac cu boabe de fasole
• o ceasca de ceapa taiata marunt
• 2 conserve cu boabe de fasole
• 2 pumni de spanac
• 2 lingurite de otet de mere
• putin rozmarin
• apa
• ulei de masline
• putin piper

Se caleste ceapa, se adauga celelalte ingrediente si le lasi intr-o oala la foc mediu pentru 10 minute. Aceasta mancarica se va servi alaturi de un orez preparat simplu.

Briose cu seminte de chia
• o lingurita cu seminte chia
• o jumatate de cana cu faina integrala
• 2 linguri de praf de copt
• o jumatate de lingura de sare
• o cana cu piure de cartofi dulci
• o cana cu piure de mere fara zahar sau miere de albine
• 2 albusuri de ou
• o jumatate de cana de miere de albine
• 2 linguri de zeama de lamaie
• o lingurita de coaja de lamaie
• o lingurita de extract de vanilie
• o jumatate de cana de merisoare uscate

Ingredientele lichide se bat separat de cele uscate, dupa care se combina pana se obtine o pasta omogena. Aluatul se pune in formele dorite (de preferat, forma de briose) si se lasa la cuptor timp de 25 de minute…

Loading..