Alimente organice pe care trebuie sa le cumperi

262

Bucura-te de beneficiile pe care ti le dau mancarurile fara pesticide si aditivi. Cumpara ingrediente sanatoase. Mai jos iti prezentam o lista cu alimente organice pe care ar trebui sa le cumperi.

Alimente organice pe care trebuie sa cumperi

Vegetale radacinoase: cartofii
Cartofii obisnuiti sunt crescuti in pamant si sunt stropiti cu pesticide. Solul in care cresc este tratat cu fungicide. Daca iei variantele organice, eviti aceste amenintari. Daca nu poti gasi cartofi organici, incearca-i pe cei dulci. Sunt crescuti cu mai putine pesticide.

Ardei si telina
Amandoua legumele reactioneaza la pesticide in acelasi fel: ca un burete care absoarbe chimicalele din piele. Din aceasta cauza, nu vei putea reduce asimilarea de chimicale spalandu-le sau curatandu-le de coaja. Alege mereu variantele organice. Ardeii si telina organica nu costa foarte mult si se gasesc peste tot.

Verdeturi cu frunze: salata, spanac si varza furajera
De obicei, aceste plante sunt pline de pesticide, pentru ca acestea tin insectele la distanta. Cei care le cultiva organic, folosesc alte metode non-toxice pentru a tine daunatorii departe de aceste plante…

Produse lactate: iaurt, unt, branza si inghetata
Este important ca aceste produse sa fie organice pentru ca le consumam foarte des si in cantitati destul de mari. Produsele lactate organice provin de la vaci care sunt hranite cu porumb modificat genetic, cu soia si antibiotice. Produsele lactate organice sa gasesc in toate supermarketurile.

Save