Home / RETETE / Retete dulciuri / Prajituri de casa / Prăjitură stratificată cu aromă de cafea

Prăjitură stratificată cu aromă de cafea

Prăjitura stratificată cu aromă de cafea reprezintă o alegere minunată în special pentru ocaziile în care aveți musafiri.

Prajitură stratificată cu aromă de cafea

Prăjitura stratificată cu aromă de cafea va fi gata în circa două ore. Este ideală pentru persoanele care adoră gustul oferit de cafea.

Ingrediente pentru prăjitură stratificată cu aromă de cafea:

• Pentru cele două foi:

  • 3 linguri de făină
  • 10 albușuri
  • 10 linguri de zahăr granulat
  • 100 g fulgi de nucă de cocos
  • un praf de sare

• Pentru cremă:

  • 400 g unt cu circa 80% grăsime, ținut la temperatura camerei
  • 10 gălbenușuri
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de lapte
  • 20 biscuiți simpli
  • 200 g ciocolată ruptă în bucățele
  • 100 ml cafea îndulcită după gust
  • 3 linguri de lichior de cafea
  • 10 linguri de zahăr granulat

• Opțional, pentru decor :

  • ciocolată rasă
  • fulgi de cocos

Mod de preparare pentru prăjitură stratificată cu aromă de cafea:

• Preparați foile:

  • Amestecați fulgii de cocos cu făina.
  • Mixați albușurile cu un praf de sare, după care adăugați zahărul granulat și, la urmă, combinația de fulgi de cocos și făină.
  • Împărțiți compoziția în două părți; așezați fiecare parte în câte o tavă cu dimensiunile 25×35 cm și introduceți tăvile la cuptor, încât să rezulte două foi.

• Preparați crema:

  • Mixați gălbenușurile cu zahăr până când se albesc, apoi adăugați laptele și fierbeți la aburi timp de cinci, până la zece minute.
  • După aceea, luați vasul de pe foc și lăsați crema să se răcorească.
  • Mixați untul să devină spumă și adăugați treptat câte o lingură din crema de gălbenușuri. Împărțiți în trei părți crema obținută.
  • Topiți pe aburi, cu patru linguri de ulei ciocolata ruptă în bucățele, la care adăugați patru linguri de ulei.
  • Faceți o cafea pe care o îndulciți după gust cu zahăr și adăugați puțin lichior de cafea.

Asamblați prăjitura:

  • Peste o foaie de aluat întindeți o treime din cremă, apoi un strat format din biscuiții pe care îi înmuiați în cafeaua aromată, după care urmează încă un strat format din ciocolata topită în care ați adăugat uleiul.
  • Introduceți prăjitura la rece pentru circa 20 de minute, încât să se întărească ciocolata.
  • După aceea, mai întindeți o treime din cremă peste stratul de ciocolată întărită, după care urmează să așezați a doua foaie, întindeți o treime din cremă…
  • Opțional, ornați deasupra cu ciocolată rasă și/sau fulgi de cocos.

Poftă bună!