Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Garnituri / Carne de pui cu verdeturi si morcovi caramelizati

Carne de pui cu verdeturi si morcovi caramelizati

Carnea de pui cu verdeturi si morcovi caramelizati reprezinta o reteta culinara deosebita, savuroasa si fina.

Carne de pui cu verdeturi si morcovi caramelizati

Carnea de pui cu verdeturi si morcovi caramelizati poate fi servita la aniversari, petreceri sau sarbatori. Invitatii vor fi impresionati!

Ingrediente pentru carne de pui cu verdeturi:

  • 800 grame piept de pui
  • ulei de masline
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • patrunjel

Ingrediente pentru morcovi caramelizati:

  • 750 grame de morcovi
  • 100 grame de unt
  • 3 lingurite de miere
  • 100 ml de vin alb sec
  • sare
  • piper proaspat macinat

Optional, pentru servit:

  • o lingurita de smantana
  • o felie de lamaie
  • pastai de fasole sau mazare fierte

Mod de preparare pentru carne de pui cu verdeturi si morcovi caramelizati:

  • Se vor spala bine bucatile de piept de pui si se vor unge cu ulei de masline, dupa care se vor asezona cu sare si piper. Se vor lasa la marinat pret de cateva ore la frigider.
  • Ulterior, bucatile de pui se vor da la cuptor si se vor coace pana devin aurii si crocante.
  • In acest timp se vor spala bine morcovii si se vor da pe razatoare, fara a le da jos coaja. Se vor taia rondele si se vor fierbe pret de zece minute, dupa care se vor sota intr-o tigaie cu unt pret de cinci minute, adaugandu-se vinul alb. La final se va adauga mierea si se vor da la cuptor pret de zece minute pana devin crocanti.
  • Carnea de pui se va servi impreuna cu verdeturile, morcovii caramelizati si, optional, cu o felie de lamaie, pastai de fasole sau mazare fierte si o lingurita de smantana deasupra carnii de pui…

Pofta buna!