Home / RETETE / Retete dulciuri / Clatite / Tort din clatite cu ciocolata

Tort din clatite cu ciocolata

Tortul din clatite cu ciocolata reprezinta o reteta culinara pentru un desert fin, aromat, dulce si usor de preparat, cu ingrediente la indemana oricui.

Tort din clatite cu ciocolata

Tortul din clatite cu ciocolata este un desert care se prepara in timp record, o surpriza ideala pentru cei dragi, indiferent de ocazie.

Ingrediente pentru tort din clatite cu ciocolata:

  • 140 grame de faina
  • 200 ml de lapte integral
  • 2 oua
  • 25 grame de unt, topit
  • ulei de floarea-soarelui
  • 100 grame de zahar
  • 100 grame de migdale decojite
  • ½ lingurita sare de mare

Ingrediente pentru sosul de ciocolata:

  • 250 grame de ciocolata amaruie
  • 175 ml de lapte integral
  • 125 ml de smantana pentru frisca
  • 50 grame de unt
  • 50 grame de zahar brun muscovado
  • 2 linguri de coniac sau de rom negru
  • frisca, pentru servit

Mod de preparare pentru tort din clatite cu ciocolata:

  • Se va amesteca faina cu praf de copt, oua, lapte, apa, mixand incontinuu pana se incorporeaza faina.
  • Se va pune in tigaie compozitia pentru o clatita, dupa care se prepara sosul prin dizolvarea zaharului in apa, pana cand clocoteste si siropul devine de culoarea caramelului. Se vor adauga migdale si sare in sirop si se va lasa totul pe foc pret de 1 minut, dupa care se lasa sa se intareasca.
  • Pentru sosul de ciocolata se vor amesteca ingredientele si se vor omogeniza, dupa care se va lasa totul la racit.
  • Clatitele se vor unge pe rand cu sosul de ciocolata si frisca, aranjandu-se una peste alta, in 12 straturi, formandu-se tortul…

Pofta buna!