Internauții sar în apărarea jurnalistului de la HotNews care i-a urat lui Ponta „să crape”! Petiție online pentru reangajarea lui Sebastian Rotaru!

132

După ce a fost concediat de la HotNews din cauză că a scris un articol jignitor la adresa lui Victor Ponta, acum este apărat de internauți. Aceștia au creat o petiție online prin care doresc ca Sebastian Rotaru să fie reangajat.

646x404 (6)

În urma scandalului declanșat, Sebastian Rotaru a menționat că într-adevăr el a scris postarea, însă a încurcat contul personal cu cel al publicației.

„Vreau să anunţ, în mod oficial, că postarea de pe contul de Facebook al HotNews.ro, referitoare la Victor Ponta a fost postată de mine. Nu a fost cu intenţie, era doar o părere personală pe care am vrut s-o împărtăşesc pe propriul meu cont. Din greşeală, am încurcat pagina de share şi postarea a aparut pe HotNews. Îmi cer scuze public întregii redacţii“, a scris pe Facebook Sebastian Rotaru, fostul angajat „HotNews“.

14900457_10154652302302365_7875175796131824460_n

Sebastian Rotaru a fost concediat de la HotNews după ce a distribuit, de pe pagina site-ului, un text în care se vorbea despre declarațiile lui Victor Ponta cu privire la cel de-al doilea prenume al lui Dacian Cioloș. Fostul premier al României a făcut o paralelă între al doilea prenume al lui Dacian Cioloş şi personajul Julien Sorel, din romanul „Roşu şi Negru“, al lui Stendhal. Jurnalistul a atașat în descriere textul „Sper să crapi, Victor Ponta“.

627x0

Textul lui Victor Ponta cu privire la prenumele premierului:

„Pentru că şi mama mea m-a pus (şi bine a făcut) să citesc literatură universală (şi pentru că am memoria bună) am mers să verific dacă ce îmi aminteam eu despre personajul Julien Sorel i se potriveşte lui Julien Ciolos – şi am constatat că da, chiar foarte tare! Aveti mai jos ce spune Wikipedia: «încercările unui tânăr de a-şi depăşi condiţia socială printr-o combinaţie de talent, muncă, decepţie şi ipocrizie, doar pentru a se trezi trădat de propria pasiune»“. Fostul premier a ţinut să spună că personajul romanului lui Stendhal sfârşeşte la închisoare. „Pentru că tinerii «frumoşi şi liberi» sau militanţii PNL-işti sigur nu găsesc romanul lui Stendhal pe Facebook şi nici nu îl pot citi pe Hotnews le spun eu finalul – Julien ajunge la închisoare (că aveau şi pe atunci în Franţa tot un fel de DNA!) Vă rog nu mă puneţi să vă povestesc şi capitolul în care are o aventură cu soţia primului său protector (Monsieur de Renal) că deja intrăm în necazuri prea mari.

Dacă citea mama sa «Fraţii Jderi» sau (Doamne fereşte) «Fraţii Karamazov», cum îl strigam pe premierul nostru cel emanat din flăcările de la Colectiv?!?“, a scris Ponta.

În urma acestui incident, redactorul-șef de la HotNews și-a prezentat public scuze, menționând că Sebastian Rotaru a fost concediat din cadrul publicației.