Minuni din domeniul medicinei care au uimit planeta

329

Chiar dacă tehnologia a avansat foarte mult în prezent, există și boli imposibil de tratat. Poate că pare imposibil, dar există unii oameni care au reușit să sfideze moartea și să aibă o viață normală.

Minuni-din-domeniul-medicinei-care-au-uimit-planeta

Iată câteva dintre cele mai mari miracole ale medicinei.

Bărbatul care vede printr-un… dinte
Martin Jones din Marea Britanie a avut parte de un accident la muncă în care și-a pierdut vederea. Acesta a avut parte de o intervenție care a presupus implantarea unui dinte în orbită, care a devenit suport pentru o lentilă ce înlocuiește propriul cristalin.

Muşcătura de păianjen care a vindecat paralizia
În urma unui accident de motocicletă, David Blancharde a rămas paralizat de la brâu în jos. Datorită mușcăturii unui păianjen foarte veninos, bărbatul și-a recăpătat capacitățile motorii în doar câteva zile, dar a avut nevoie de câteva luni de fizioterapie pentru a se recupera în totalitate. În prezent, David este complet sănătos lângă familia lui.

A supravieţuit patru luni fără inimă

Dzhana Simmons a avut nevoie de un transplant de inimă. Acest lucru s-a și întâmplat, a primit o inimă, iar medicii au făcut transplantul. Din păcate pentru tânără, inima nu a funcționat cum trebuia în corpul ei, iar medicii au fost nevoiți să îi scoată inima. Pentru ca să supraviețuiască până vor găsi o altă inimă compatibilă pentru ea, medicii i-au pus două pompe în loc de inimă, iar aceasta a trăit patru luni fără inimă. După ce au găsit inima potrivită pentru tânără, operația a decurs cu succes, iar fata este sănătoasă în ziua de azi…

Bebeluşul născut de două ori

Keri McCartney era însărcinată in săptămâna 23 când medicul i-a anunțat pe ea și partenerul ei că bebelușul are o tumoare atașată de ultimul os al colonei. Medicii le-au spus că ar putea scoate copilul și să taie tumora, după care să introducă din nou copilul în uter. Ceea ce s-a și întâmplat, iar după intervenție, bebelușul a fost născut la termen perfect sănătos.