Filtrarea aerului din casă prin metode naturale

Share

Filtrarea aerului din casă prin metode naturale a început să fie unul dintre aspectele cele mai căutate în zilele noastre, deoarece oamenii au început să fie tot mai preventivi în ceea ce privește sănătatea lor pe toate planurile.

Filtrarea-aerului-din-casă

Având în vedere că cele mai benefice şi indicate metode de filtrare a aerului din casă sunt cele naturale, mai jos veţi găsi o listă cu astfel de posibilităţi.

Ce afectează calitatea aerului din locuinţe?

  • Detergenţii folosiţi de covoare, tapiserii.
  • Animalele de companie (părul acestora poate fi uşor inhalat).
  • Prezenţa tutunului sau a odorizantelor de cameră, deoarece majoritatea sunt compuse din substanţe chimice.
  • Lumânările parfumate.

Metodele naturale de purificare a aerului

  1. Aerisirea încăperilor în mod regulat. Mulţi dintre voi veţi considera că pentru aceasta sunt sistemele de aer condiţionat, dar ele nu asigură circulaţia aerului.
  2. Diminuarea surselor poluante, cum sunt spray-urile de cameră, a detergenţilor pentru podele/gresie sau a vopselelor.
  3. Menţinerea umidităţii la un nivel normal. A se evita să se lase să crească umiditatea, deoarece va fi un mediu propice pentru dezvoltarea fungilor, care vor schimba mirosul în acea încăpere, de obicei în baie, pivniţă.
  4. E necesară o ştergere regulată a prafului pentru a îndepărta aceste particule care ar putea afecta sistemul respirator. Praful este cel mai periculos pentru copii, deoarece sistemul lor respirator este în dezvoltare. Pentru a îndepărta praful mai puteţi folosi un aspirator cu filtru HEPA.
  5. Curăţarea aparatelor de ventilaţie.

Filtrele acestora trebuie să fie curăţate sau schimbate cât mai des, deoarece absorb toxinele din aer, dar şi agenţii patogeni precum virusurile, bacteriile, fungii, şi le eliberează în locuinţa voastră în mod regulat, fapt ce dăunează foarte mult organismului vostru.

  1. Folosirea unor filtre de aer de calitate, care să fie eficiente în colectarea noxelor şi în filtrarea rapidă a aerului. De obicei, filtrele de aer sunt eficiente dacă se respectă şi celelalte reguli pentru a deţine un aer curat în locuinţa dumneavoastră.
  2.     Achiziţionarea unor plante ornamentale ce au rol în purificarea aerului din casa. Acestea vor acţiona puternic prin absorbţia dioxidului de carbon şi eliminarea oxigenului, dar şi prin eliminarea elementelor toxice din aer, precum benzenul, formaldehida.
  3. Utilizarea produselor de curățare ecologice

Majoritatea produselor de curăţare sunt formate din substanţe chimice care sunt foarte periculoase, care distrug bacteriile pe suprafeţele folosite, dar şi poluează aerul încăperilor în care sunt utilizate. Puteţi substitui aceste produse cu lămâia, oţetul, bicarbonatul de sodiu, uleiurile esenţiale.

  1. Cumpărarea cu grijă a lumânărilor

Cele care au în compoziție parafină degajă un fum toxic, nefiind astfel benefice pentru organismul nostru. Pe lângă parafină, mai au în componență şi parfumuri artificiale, dar şi alte produse chimice periculoase. Alegeţi mai bine lumânările din ceară naturală, parfumate cu uleiuri esenţiale pentru a optimiza calitatea aerului din încăperile dorite.

  1. Înlocuiţi vopselele pe bază de produse chimice cu cele de argilă

Vopseaua pe bază de argilă nu este toxică, dar poate şi absorbi toxinile din aer. Rezistă la infecţiile cu mucegai şi degajă în aer ioni negativi, îmbunătăţind în acest mod stările depresive…

Sperăm că veţi apela la metodele naturale de filtrare a aerului din casă şi eventual să ne împărtăşiţi ideile voastre de purificare.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news