Pe langa faptul ca sunt foarte inestetice, varicele pot deveni si extrem de deranjante. Aceasta afectiune se agraveaza incepand cu sezonul cald, asadar iata cateva metode de preventie:
Ce sunt varicele?
Atunci cand venele nu asigura circulatia corespunzatoare a sangelui, acestea se dilata si se formeaza cheaguri de sange. In timp, acestea devin mai vizibile si aduc si simptome precum oboseala, durerea zonei respective sau senzatia de greutate.
In cazurile mai grave, acestea se pot rupe si astfel dau nastere unor leziuni ulcerate deschise. De cele mai multe ori, varicele sunt inalnite in zona gambelor si a coapselor.
Tratament
Tratamentele se vor adapta dupa stadiul afectiunii, iar in ziua de azi acestea cuprind elemente care pot fi folosite in diferite combinatii pentru a se obtine efectele dorite. Acestea se refera la: extirparea varicelor prin metode microchirurgicale ce necesita anestezie locala sau partiala.
Pentru acele vase mai mici si superficiale, unde o interventie chirurgicala nu are cum sa fie aplicata, se fac sclerozari prin injectia unor substante iritante sau se poate folosi si laserul.
Trebuie stiut ca extirparea anumitor vene cu probleme nu va preveni aparitia altora, in cazul in care nu se tine cont de conditiile care favorizeaza aparitia lor, dar nu inseamna ca cele extirpate recidiveaza, ci apar altele noi.
Recomandari
-evitarea statului in picioare pentru mult timp;
-utilizarea ciorapilor elastici;
-practicarea unui sport;
-dusul cu apa rece in zona gambelor in fiecare zi;
-evitarea bailor fierbinti;
-evitarea kilogramelor in plus;
-limitarea grasimilor saturate (unt, carne rosie);
-purtarea unor haine comode;
-evitarea fotoliilor foarte moi si a scaunelor cu spatare tari…