HomeFRUMUSETEIngrijirea corpului Piele catifelată cu ulei de arnică

Piele catifelată cu ulei de arnică

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,9K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/10/Piele-catifelată-cu-ulei-de-arnică.jpg

Arnica este răspândită în multe zone ale lumii, din Europa până în Asia şi nordul Americii. În ţara noastră, ea creşte în special în fâneţele şi păşunile umede şi poate fi întâlnită în zona montană, la înălţimi ce depăşesc 2000 m.

Este o plantă ocrotită şi în ultima vreme s-a reuşit cultivarea ei, pentru a evita dispariţia cauzata, în special, de exploatarea neraţională a regiunilor cu floră spontană. În medicina populară, florile culese de Sânziene (24 iunie) şi în ziua solstiţiului de vară (21 iunie) sunt considerate deosebit de benefice pentru sănătate. Folosite extern, ele au un puternic efect antibacterian. Arnica nu le este recomandată persoanelor alergice, pentru că poate provoca mâncărimi, iritaţii, băşicuţe.

Baie cu ulei de arnică pentru protecția pielii (pentru toate tipurile de piele)

  • 1 l apă
  • 30 g petale uscate de trandafiri
  • 10 g arnică uscată
  • 20 g flori uscate de levănţică

Se pune apa să fiarbă şi, când clocoteşte, se introduc plantele. Se stinge focul şi se lasă oala acoperită încă 15 minute pe plită, după care se strecoară decoctul direct în apa de baie. Are un efect extrem de relaxant, după o zi de muncă intensă.

Ulei de arnică pentru picioare

  • 300 ml ulei de in
  • 10 g flori de arnică
  • 10 g flori de gălbenele, uscate
  • 10 g flori de coada-şoricelului, uscate

Se amestecă uleiul de in cu florile, se încinge la 80°C, se ia de pe foc şi se lasă peste noapte să se pătrundă. A doua zi se mai încălzeşte o dată la 80°C, după care se lasă să se răcească. Se strecoară printr-un tifon şi se toarnă într-o sticlă.
Este o rețetă veche, pentru combaterea pielii aspre și crăpate. Uleiul trebuie aplicat pe pielea umedă, pentru că astfel se formează o emulsie pe care pielea o absoarbe mai bine.

Masaj cu ulei de arnică, pentru irigarea sangvină

80 ml ulei de măsline
20 ml ulei de arnică
5 picături ulei eteric de levănţică
5 picături ulei eteric de rozmarin

Se pun într-o sticlă uleiul de măsline, ulei de arnică și uleiurile eterice, se scutură bine ca se amestece, se astupă sticla și se ține la rece până la folosire.
Acest ulei folosit pentru masaj este un bun încălzitor şi întăritor. Uleiul de rozmarin stimulează irigarea sangvină, iar cel de levănțică asigură relaxarea necesară în timpul masajului…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed