HomeMODA Culorile anului 2019 în modă: se poartă roz pudrat, burgundy, lila

Culorile anului 2019 în modă: se poartă roz pudrat, burgundy, lila

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,4K views
Culorile anului 2019

Culorile anului 2019 în modă vor reflecta tendințele spre care se îndreaptă întreaga industrie a fashion-ului, și anume: eleganță, rafinament, originalitate și prestanță.

Culorile anului 2019

Cu atât mai mult, nuanțele în modă reprezintă primul impact vizual dintre ținută și ochiul privitorului; nuanța va eclipsa întotdeauna modelul și croiala unui articol de îmbrăcăminte sau încălțăminte, lucru valabil și în cazul accesoriilor.

Culorile anului 2019 in moda

Care sunt culorile anului 2019 în modă?

Culorile anului 2019 în modă reprezintă, de fapt, linia pe care o vor urma designerii de fashion și tendințele care vor fi adoptate de majoritatea populației din acest punct de vedere. Desigur că, mai ales în materie de cromatică, există foarte mulți nonconformiști care preferă să se ghideze după propriile gusturi, acesta fiind motivul pentru care articolul de față prezintă câteva aspecte general valabile pentru moda anului 2019 și cromatica acesteia. Culorile anului 2019 în modă sunt:

  • Roz pudrat – este o culoare care nu se va demoda niciodată și se va purta din ce în ce mai mult. În 2019, rozul pal înseamnă eleganță și rafinament, întrucât o ținută dirijată de această nuanță transmite încă de la primul contact vizual ideea de scump. Un alt motiv pentru care rozul pal este una dintre culorile anului 2019 îl constituie adaptabilitatea, rozul pal putând fi purtat atât pe o rochie de mireasă, cât și pe un pardesiu gros în prag de iarnă. Eșarfele, pălăriile franțuzești sau gențile în nuanța aceasta de roz pudrat dau un ton extrem de luxos întregii ținute, dar și un aer primăvăratic, romantic, de inspirație vintage.

roz pudrat culoare anului 2019

  • Burgundy – este o nuanță puternică, specifică pentru culorile anului 2019. Fiind foarte adaptabilă, această culoare poate fi purtată atât pe articolele de îmbrăcăminte, chiar și pe cele masive (ca blănurile!), cât și pe pantofi sau accesorii. Burgundy este o nuanță preluată din moda franceză, fapt pentru care emană un sex-appeal deosebit, un aer luxos și misterios.

Burgundy culoarea anului 2019

  • Lila – o nuanță clasică, elegantă, care va fi indispensabilă pentru moda anului 2019. Această nuanță se va purta, în principal, pe accesorii mici și pe articole de îmbrăcăminte confecționate din materiale foarte ușoare. Lilaul este o nuanță care trebuie purtată cu atitudine, căci inspiră o doză de feminitate absolută, dar și un romantism specific începutului de secol. Este indicat să nu purtați această nuanță pe materiale grele, ca stofa sau cașmirul, ci mai degrabă pe mătase și dantelă.

Lila culoarea anului 2019

  • Albastru marin – lista pentru culorile anului 2019 în modă ar fi fost incompletă fără o nuanță de albastru, iar cel marin este clar că nu poate să dea greș în nicio combinație vestimentară. Deși este o nuanță rece, care se poartă cu precădere în sezonul toamnă-iarnă, albastrul marin poate fi prezent într-o mulțime de ținute, fie ele office, casual sau festive. Spre exemplu, albastrul marin poate fi purtat pe întreaga perioadă a anului pe rochiile de seară, pe pantofii cu toc și pe poșete de dimensiuni reduse. Un astfel de element conferă un oarecare mister ținutei, dar și o prestanță aparte.

Albastru marin culoarea anului 2019

  • Non-culorile – albul și negrul vor face și ele deliciul designerilor în 2019, acestea fiind printre elementele cu care se poate jongla foarte bine. Spre exemplu, în moda anului 2019 se vor purta foarte mult articolele în nuanța laptelui (un alb cu o tentă gălbuie) sau nuanțele de negru cu particule sidefate. Accesoriile într-o nuanță de alb murdar, prăfuit, trimit și ele la zona de vintage, la lux și opulență.

Cum se aleg culorile potrivite în moda anului 2019?

Culorile anului 2019 se îndreaptă spre combinații clasice care să scoată în evidență trăsăturile feței și ale siluetei. Pentru a alege culorile pe care le veți purta, trebuie să țineți cont de aspectele care urmează a fi menționate în continuare, astfel având siguranța unei ținute corecte:

  • Țineți cont de sezon – culorile, cel puțin când vine vorba de modă, se aleg în funcție de sezon. Culorile anului 2019 puteți oscila între culorile calde și cele reci: în sezonul primăvară-vară se vor purta cu precădere nuanțe deschise, vii și puternice, iar în sezonul toamnă-iarnă vor fi în trend nuanțele reci, de maro, albastru sau verde-smarald. Dacă pentru sezonul cald sunt perfecte nuanțele foarte îndrăznețe, vibrante, precum fuchsia, oranj sau galben, în sezonul rece culorile pe care le purtați trebuie să fie destul de neutre sau chiar sobre.
  • Subtonul pielii este foarte important – în 2019 contează foarte mult echilibrul dintre cromatica vestimentară și cea a pielii. Pentru a obține o ținută corectă este necesar ca mai întâi să vă cunoașteți subtonul pielii și apoi să alegeți nuanțele potrivite. Spre exemplu, dacă aveți un subton cald, cu tentă gălbuie, este indicat să alegeți nuanțe de roșu, de oranj sau tonuri de maro deschis și bej. Persoanele care au un subton al pielii rece pot purta cu precădere nuanțe de albastru, verde sau roșu închis (burgundy, vișiniu, maro roșcat).
  • Asortarea – alegerea unei nuanțe poate scoate o ținută din monotonie, dându-i un aer de prospețime, sau o poate ruina complet. Pentru a evita astfel de greșeli cromatice în ceea ce privește culorile anului 2019, este foarte important să asortați toate elementele pe care le purtați. O ținută corectă trebuie să păstreze linia cromatică atât la nivelul articolelor de îmbrăcăminte, cât și la nivelul accesoriilor sau pantofilor. Atenție, căci asortarea nu este sinonimă cu monocromia, fiind mai degrabă o tehnică foarte utilă prin care ținuta devine plăcută estetic: ochiul nu este nevoit să perceapă o serie nuanțe complet diferite, ci doar nuanțe din aceeași gamă cromatică, fie calde, fie reci! Nu încercați să asociați nuanțele calde cu cele reci dacă nu vă cunoașteți în detaliu subtonul pielii.
  • Trăsăturile naturale – culorile anului 2019 în modă depind foarte mult de cromatica nativă. Această cromatică este foarte evidentă la nivelul feței, astfel că trebuie luate în calcul nuanța tenului, nuanța buzelor și cea a ochilor. Aceste nuanțe native trebuie să fie perfect completate de către cromatica vestimentară, în caz contrar ținuta nu va fi una corectă. Discrepanța de culoare dintre outfit și aspectul natural al feței vă poate destabiliza complet look-ul. Și în acest caz trebuie să se țină cont de subtonul pielii, subton care nu este atât de evident la nivelul feței, ci mai degrabă la nivelul gâtului și al membrelor…

culori 2019 in moda

culori care se poarta in 2019

culori la moda in fashion

culori 2019

culori la moda toamna 2019

culori 2019 primavara

culoarea anului 2019

culoarea care se poarta in 2019

negru 2019

argintiu 2019

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed