Prunele, medicament pentru sânge

Share

Gustul lor dulce-acrișor e o încântare pentru papilele gustative, dar și sănătatea ta are de câștigat dacă prunele se numără printre fructele tale preferate.

Prunele, doctor pentru sânge

Bogate în vitaminele A, B şi C, în sulf, fosfor, mangan, magneziu, sodiu și situându-se în top la conținutul de potasiu (300 mg/100 g de fruct proaspăt), prunele au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Cum toamna e anotimpul în care găsești prune proaspete în fiecare piață, iată câteva motive pentru a face o cură cu aceste fructe delicioase:

Combat anemia. Sărurile de fier și conținutul de vitamina C duc la creșterea cantității de hemoglobine din sânge. Pentru a obţine acest efect, poţi consuma și prune uscate, care păstrează calităţile fructului proaspăt.

Prunele întăresc sistemul imunitar. Vitamina C conținută de prune e responsabilă și cu întărirea imunității organismului. Așa că, în sezonul rece, mănâncă multe prune pentru a ţine la distanţă răceala și gripa!

Prunele mențin sănătatea țesuturilor. Datorită conținutului de fenoli, radicalii liberi sunt neutralizaţi, iar protecţia antioxidantă e asigurată. Efectul antioxidant e în măsură să neutralizeze din fașă eventualele apariţii ale unor formaţiuni maligne. În special cancerul de colon poate fi evitat — datorită acţiunii depurative — printr-un consum regulat de prune proaspete sau uscate.

Prunele protejează vederea. Consumul zilnic de prune scade riscul degenerescenței maculare, o boală oculară des întâlnita în cazul persoanelor în vârstă, în urma căreia e distrusă vederea centrală…

Omoară paraziții intestinali. Iată o reţetă imbatabilă: lasă de cu seară zece prune uscate la înmuiat în apă. Dimineața, fierbe-le zece minute si apoi mănâncă-le pe stomacul gol, călduțe. Apa în care au fiert prunele, împarte-o în patru porţii pe care le bei în timpul zilei.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente