HomeSANATATEOncologie Simptomele cancerului de pancreas

Simptomele cancerului de pancreas

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,K views
Simptomele-cancerului-de-pancreas in Oncologie

Cancerul de pancreas pare a fi una dintre cele mai periculoase boli. Din pricina faptului că se manifestă la nivel abdominal, este dificil de diagnosticat și ulterior de monitorizat, iar din această cauză, în momentul vizitei la medicul specialist, pacienții se află deja într-un stadiu avansat al bolii.

cancerul-de-pancreas

Dacă vă aflați deja în faze avansate ale bolii, șansele ca tratamentul administrat să își facă efectul nu sunt foarte promițătoare.

Iată care sunt printre principalele simptome care pot indica prezența cancerului pancreatic în organismul tău:

Diabetul instalat brusc și fără niciun fel de „atenționare”

Dacă în urma unei control ești diagnosticat cu diabet, însă nu ai avut parte de simptome ale acestuia, este foarte posibil ca pe viitor cancerul pancreatic să își facă simțită prezența în corpul tău. Apariția aceasta bruscă a diabetului poate fi din cauza prezenței unei tumori în organism, o tumoare care nu a fost detectată la timp și s-a dezvoltat fără ca tu să fii conștientă de acest lucru.

Dacă totuși suferi de diabet și ai luat deja la cunoștință acest lucru din timp, nu trebuie să îți faci griji că ai să suferi la scurtă vreme și de cancer pancreatic. Doar în cazul unei apariții bruște al acestuia ar trebui să îți ridici semne de întrebare.

Schimbarea culorii ochilor și a pielii

Observi schimbări de culoare la nivelul acestora? Ei bine, poate fi un alt indiciu că ai fi predispusă îmbolnăvirii de cancer pancreatic. Această schimbare a culorii este din cauza unei blocări ale bilei în colecist, ce va indica prezența unei tumori pancreatice și care este responsabilă de îmbolnăvirea de icter.

Mâncărimi ale pielii, palmelor și ale tălpilor

Acestea sunt efectul secundar al icterului, însă foarte puține persoane cunosc acest lucru. Mâncărimea este provocată de acțiunea unei substanțe denumite „bilirubină”, care se găsește în ficat, și care este responsabilă de îngălbenirea țesuturilor tegumentoase.

Lipsa poftei de mâncare și pierderi în greutate

Lipsa poftei de mâncare este un simptom des întâlnit la mai multe boli; iată că este prezent și în această situație. Poți avea impresia că ești deja sătulă chiar dacă masa ta nu a fost una foarte bogată, iar în scurt timp vei începe și să pierzi în greutate.

Senzații de arsură la nivel abdominal

Să nu le confundați cu crampele abominale. Acestea sunt stări de disconfort manifestate asemnea unor radiații care se resimt atunci când te apleci în față.

Scaun deschis la culoare și urât mirositor

Din cauza posibilității existenței unei tumorii pancreatice, aceasta poate interveni în procesul de pătrundere a enzimelor digestive în intestine, împiedicând circulația acestora. Astfel, sistemul tău digestiv va lucra mai greu și alimentele grase nu vor mai putea fi digerate corespunzător.

Intoleranță la gustul și mirosul unor alimente

Această intoleranță se manifestă prin pierderea poftei pentru cafea, vin și chiar țigări (aici doar în cazul în care sunteți fumătoare). Există șanse să aveți chiar și grețuri atunci când simțiți mirosul de fum de țigară, de alcool sau cafea…

Nu ignorați simptomele care pot indica prezența unei boli în organismul dumneavoastră. Orice mic disconfort care pare să nu mai dispară nu trebuie trecut cu vederea!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed