Home SANATATEsanatatea intima Cele mai eficiente metode contraceptive

Cele mai eficiente metode contraceptive

autor Elena Yvette
213 vizualizari

In relatii, sexul va apropia partenerii si ii va ajuta sa se cunoasca si sa se descopere mai bine unul pe celalalt, dar in timp poate aparea lipsa apetitului. Aceasta poate fi cauzata de rutina, lipsa comunicarii sau chiar de timpul scurt petrecut impreuna de catre parteneri.Cele mai eficiente metode contraceptive

Unele femei aleg sa dea vina pe contraceptivele utilizate insa de cele mai multe ori este neadevarat, iar cea mai recomandata este consilierea, care de cele mai multe ori va putea duce la depasirea conflictelor de acest fel.

Ca metoda de contraceptie, pilulele au o eficienta de 99%

De asemenea, acestea nu influenteaza deloc un contact sexual si nu reduc placerea. Pe piata se gaseste o gama larga de astfel de pastile, iar unele dintre ele pot imbunatati starea generala a sanatatii si menstruatiile mai putin abundente.

Trebuie stiut ca exista si inelul contraceptiv hormonal, care se introduce in vagin de catre femeie, si elibereaza in mod continuu doi hormoni, un progestativ si un estrogen, asemanatori hormonilor naturali progesteron si estrogen din organismul unei femei. Hormonii vor absorbiti de peretele vaginului, direct in circulatia sangelui. In mare parte, acestia previn eliberarea ovulelor din ovare in perioada de trei saptamani in care va fi pastrat in vagin. La a patra saptamana, inelul se indeparteaza si trebuie stiut ca inserarea lui nu este similara cu a unui tampon…

Partea cea mai buna este ca nu deranjeaza deloc in timpul contactului sexual si, daca femeia va dori, il va putea indeparta pentru maximum trei ore, timp in care aceasta inca va beneficia de o protectie maxima. Unele studii sugereaza faptul ca inelul este chiar mai eficient decat contraceptivele orale. De asemenea, o parte dintre utilizatoare au precizat ca inelul le-a imbunatatit viata sexuala, crescandu-le libidoul si intesificand lubrifierea in timpul contactului sexual.

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies