Bomboane fine cu nucă de cocos

Share

Bomboanele fine cu nucă de cocos reprezintă o alegere inspirată pentru momentele festive, când doriți să-i surprindeți pe cei dragi.

Bomboane fine cu nuca de cocos

Bomboanele fine cu nucă de cocos sunt ușor de făcut, au un gust delicios și arată spectaculos. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru circa 15 bomboane.

Ingrediente pentru bomboane fine cu nucă de cocos:

  • O cană fulgi de cocos (pentru pasta cremoasă)
  • 4-5 linguri fulgi de cocos (pentru decor)
  • 4 linguri de margarina sau unt ținut la temperatura camerei (de preferință, unt de cocos)
  • 2 linguri de miere (sau sirop de agave ori de arțar)
  • ½ linguriță esență de vanilie
  • opțional: migdale, alune de pădure, stafide

Mod de preparare pentru bomboane fine cu nucă de cocos:

  • Puneți într-un blender cana de fulgi de cocos, margarina (sau untul), mierea, esența de vanilie, apoi le amestecați bine, până obțineți o pastă cremoasă, lipicioasă, pe care o lăsați la frigider pentru cinci minute.
  • Puneți pe o farfurie cele patru-cinci linguri de fulgi de cocos.
  • Scoateți pasta cremoasă din frigider și formați biluțe. Folosiți circa o linguriță de cremă pentru fiecare bomboană.
  • Le puteți lăsa simple sau puteți adăuga în interiorul fiecăreia câte o migdală, o alună de pădure sau o stafidă, în funcție de preferință. La urmă, le treceți pe fiecare în parte prin fulgii de cocos din farfurie.
  • După ce ați format bomboanele, le așezați pe un platou și le introduceți la frigider pentru câteva minute, să se mai întărească…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news