Bomboanele fine cu nucă de cocos reprezintă o alegere inspirată pentru momentele festive, când doriți să-i surprindeți pe cei dragi.
Bomboanele fine cu nucă de cocos sunt ușor de făcut, au un gust delicios și arată spectaculos. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru circa 15 bomboane.
Ingrediente pentru bomboane fine cu nucă de cocos:
- O cană fulgi de cocos (pentru pasta cremoasă)
- 4-5 linguri fulgi de cocos (pentru decor)
- 4 linguri de margarina sau unt ținut la temperatura camerei (de preferință, unt de cocos)
- 2 linguri de miere (sau sirop de agave ori de arțar)
- ½ linguriță esență de vanilie
- opțional: migdale, alune de pădure, stafide
Mod de preparare pentru bomboane fine cu nucă de cocos:
- Puneți într-un blender cana de fulgi de cocos, margarina (sau untul), mierea, esența de vanilie, apoi le amestecați bine, până obțineți o pastă cremoasă, lipicioasă, pe care o lăsați la frigider pentru cinci minute.
- Puneți pe o farfurie cele patru-cinci linguri de fulgi de cocos.
- Scoateți pasta cremoasă din frigider și formați biluțe. Folosiți circa o linguriță de cremă pentru fiecare bomboană.
- Le puteți lăsa simple sau puteți adăuga în interiorul fiecăreia câte o migdală, o alună de pădure sau o stafidă, în funcție de preferință. La urmă, le treceți pe fiecare în parte prin fulgii de cocos din farfurie.
- După ce ați format bomboanele, le așezați pe un platou și le introduceți la frigider pentru câteva minute, să se mai întărească…
Poftă bună!