Ciocanelele de pui la cuptor, cu ghimbir si usturoi este o reteta delicioasa si sanatoasa, perfecta pentru cina.
Ciocanelele de pui la cuptor, cu ghimbir si usturoi sunt mai intai trecute prin condimente, apoi lasate sa se rumeneasca usor pentru a capata un gust minunat. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru doua-trei portii.
Ingrediente pentru ciocanele de pui la cuptor cu ghimbir si usturoi:
- 680 g ciocanele de pui
- 1 bucata de ghimbir de 3 – 5 cm
- 5 catei de usturoi
- ½ lingura sos de stridii
- 1 ½ lingura sos de soia
- 1 lingura ulei de susan
- 1 lingura de miere
- piper alb
- sare
- verdeturi, dupa preferinta
- seminte de susan
Mod de preparare pentru ciocanele de pui la cuptor cu ghimbir si usturoi:
- Curatati de coaja, apoi taiati ghimbirul si usturoiul; tocati verdeturile.
- Spalati ciocanelele de pui si folositi un servet de hartie pentru a absorbi apa de pe ele.
- Frecati cu grija ciocanelele de pui mai intai cu ghimbir, dupa aceea cu usturoi si puneti-le intr-un bol, apoi adaugati si restul ingredientelor. Amestecati bine totul, pana cand ciocanelele de pui se acopera, apoi le lasati la marinat pentru 30 – 120 de minute la frigider.
- Incingeti cuptorul la 190˚C.
- Asezati pe tava o hartie pentru copt, iar pe ea puneti ciocanelele de pui pe care puteti sa le impachetati intr-o folie de aluminiu, lasand-o desfacuta la suprafata; pe la jumatatea timpului de coacere, cand s-au copt pe interior, puteti sa le acoperiti complet cu folia de aluminiu pentru a nu se arde prea rau la suprafata.
- Lasati ciocanelele de pui la cuptor timp de 30 – 40 de minute, pana cand se rumenesc usor. In cazul in care ghimbirul si usturoiul se ard totusi pe suprafata ciocanelelor de pui, razuiti-le inainte de a le consuma.
- Presarati verdeturi tocate si seminte de susan…
- Serviti cald.
Pofta buna!