Home RelatiiDRAGOSTE 10 sfaturi pentru o relație de succes

10 sfaturi pentru o relație de succes

autor Elena Yvette
259 vizualizari

Primele săptămâni ale unei relaţii de dragoste sunt decisive pentru viitorul noului cuplu. Iată zece sfaturi pentru o relație de succes.

10 sfaturi pentru o relație de succes

Vă aflaţi în pragul unei relații care vreţi să dureze toată viaţa? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci, înainte de a vă gândi la lungimea rochiei de mireasă sau la numele de botez ale viitorilor dvs. copii, concentraţi-vă asupra cuplului în care vreţi să intraţi. Unele greşeli vă pot duce pe drumul cel rău şi riscati să faceţi aceleaşi greşeli care au dus la sfârşitul relaţiilor dvs. anterioare.

Ca să porniţi la drum in cunoştinţă de cauză, în acest articol vă oferim zece sfaturi pentru o relație de succes, care acoperă diverse planuri:

1. Precizaţi-vă obiectivele

Ce aşteptaţi de la această relaţie: o simplă aventură sau o poveste care să dureze toată viaţa? Dacă optaţi pentru cea de-a doua alternativă, sunteţi pregătite să vă implicaţi total în viaţa de cuplu, să vă schimbaţi pentru a vă adapta celuilalt? Și, mai ales, să vă puneţi egoismul „pe flacără mică”? Nu e vorba să vă renegaţi personalitatea şi nici să vă reprimaţi dorinţele, dar va trebui să acceptaţi compromisurile. Vă simţiţi capabile să vă adaptaţi la partenerul dvs., la calităţile, dar şi la defectele sale, ba chiar la anumite manii? Sunt niște întrebări pe care trebuie să vi le adresați încă de la început, dacă doriţi o relaţie durabilă.

2. Aveţi răbdare

Răbdarea reprezintă unul dintre cele mai importante puncte din lista celor zece sfaturi pentru o relație de succes. La bărbați, dorința de a oficializa o relaţie poate trezi vechi angoase. Uneori, este vorba despre o teamă viscerală. Pentru a nu-l face să o ia la fugă, nu vă grăbiţi să-l prezentaţi părinţilor şi nici nu vorbiţi prea devreme despre nuntă şi copii. Fiecare zi ce trece vă construieşte şi vă întăreşte relaţia. Dar este mai bine să aşteptati ca partenerul să facă primii paşi. Odată cu trecerea timpului, o să înceapă să-şi aducă discurile preferate la dvs. acasă, să vă invite într-o seară la nişte prieteni, într-o zi, o să vă propună să plecaţi într-un weekend în doi. Apoi, va veni, cu siguranţă, şi ziua în care va dori să vă prezinte familiei.

3. Nu cereţi prea mult

O înțelegere ideală, în acelaşi timp sexuală şi intelectuală: majoritatea îndrăgostiților cer prea mult de la o relație şi din cauza asta nu sunt scutiţi de decepții. Cei mai multi oameni au in minte un model de cuplu perfect, care nu se prea potriveşte cu realitatea de zi cu zi. Mai ales când se amestecă şi amorul nostru propriu.

4. Daţi dovadă de sinceritate

Unul dintre cele zece sfaturi pentru o relație de succes este dovada sincerității. Dacă trăiți cu un secret care vă apasă, e mai bine să îi mărturisiţi partenerului chiar dacă vă temeţi de reacţiile lui. Sigur, e nevoie de multă onestitate pentru a scoate la lumină fapte importante: nimănui nu-i place să se simtă pe locul doi. Dar secretele de ieri sfârşesc întotdeauna prin a influenţa prezentul. Aţi mai fost căsătoriţi? Aveţi un copil dintr-un mariaj precedent? Acordați-i încredere celui pe care îl iubiţi şi vorbiți-i deschis despre aceste lucruri cu adevarat importante.

5. Profitaţi din plin de momentul prezent

Nu vă grăbiţi să ardeţi etapele începutului de iubire, dar nici nu vă lăsaţi copleşiţi de prejudecăţi. Primele săptămâni ale poveştii dvs. de dragoste creează momente de complicitate, care se transformă în amintiri pe care le veţi împărţi cu bucurie mai târziu. În plus, ele formează baza vieţii dvs. de cuplu din viitor.

6. Nu vă expuneţi prea mult

Simţiţi nevoia să faceți confidenţe? Renunţaţi! Bărbaţilor nu le plac marile destăinuiri şi discuţiile „ca la psiholog”. Nu vă povestiţi viaţa: nu spuneţi decât esentialul, păstraţi-vă misterul. Detaliile se dezvăluie de la sine, cu timpul, şi veţi fi mulţumiţi să vă surprindeţi tovarăşul de cuplu şi peste cinci ani. Nu trebuie să vă cunoască chiar toate secretele. E inutil să-i aţâţaţi gelozia, povestindu-i fostele dvs. aventuri.

7. Apăraţi-vă independenţa

Un alt punct important dintre cele zece sfaturi pentru o relație de succes este să vă îngrijiți de propria independență. Păstraţi-vă relaţiile cu ceilalţi. Este important să aveţi o viaţă socială împreună, dar şi să continuați să ieșiți din când în când singure în oraş. Veți exista astfel atât ca parteneră de cuplu, dar şi ca o persoană diferită. Acest lucru nu va dăuna intimităţii dvs., în schimb, vă va feri de multe frustrări. Și-apoi, absenţa stârneşte dorinţa, este un lucru ştiut.

8. Respectă-l pe celălalt

Din lista cu cele zece sfaturi pentru o relație de succes nu putea lipsi respectul reciproc.”Vreau să mergem amândoi la piaţă, nu sunt servitoarea familiei.”, „Nu înțeleg de ce nu îţi place prietena mea, Andreea.”, „Sâmbătă mergem la masă la mama, n-o să mori dacă vii.”, „Nu te duci la meciul de fotbal.” Prin aceste mici fraze acide încercăm să-l intimidăm pe cel de lângă noi, din teama de a-l vedea cum ne scapă de sub control. Dar această atitudine generează uneori iritare şi neînţelegeri. A dori să-ți modelezi partenerul de viaţă după poftele tale este o tentație la care trebuie să încerci să rezişti.

9. Trataţi cum trebuie prima dvs. dispută

Se anunţă o „furtună”? Vorbiţi cum trebuie, altfel viitoarele conflicte – şi vor fi destule – riscă să lase urme durabile. Fiecare are dreptul să-şi exprime emoţiile fără să-şi culpabilizeze partenerul. Să-l lase să se apere fără să-l copleşească de reproşuri. E foarte important să-l asculţi pe celălalt. Fiecare ceartă poate deveni un pas înainte în sens pozitiv, cu condiţia să ţii seama de cauzele care au provocat-o…

10. Păstraţi-vă spiritul critic

Ultimul, dar nu cel din urmă punct dintre cele zece sfaturi pentru o relație de succes se referă la spiritul critic. „Dragostea te face orb”… în ciuda proverbului, ne păcălim de fiecare dată. Cel iubit are întotdeauna în mintea noastră trăsăturile prinţului fermecător: cel mai frumos, cel mai bun… Cu cât idealizăm mai mult, cu atât mai dură e lovitura din ziua în care ne trezim la realitate. Trebuie să învătăm să ne cunoaştem, fără să omitem detaliile jenante; ceea ce vă agasează astăzi o să vă deranjeze şi peste câţiva ani, iar relația dvs. va avea de suferit. Nu vă gândiţi: „Este egoist, dar se va schimba cu timpul”. Nu prea se întâmplă aşa ceva. E mult mai simplu să recapitulați principiile la care ţineţi cu adevărat în viaţă şi la care nu puteţi renunţa.

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies