HomeStiri Mondene Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci ouă

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci ouă

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 700 views
Ce-se-întâmplă-în-corpul-tău-când-mănânci-ouă in Stiri Mondene

Sunt nelipsite din meniul zilnic, datorită aportului de proteine. Dincolo de acest aspect, ouăle sunt alimente cu multe beneficii pentru sănătate.

 Ce-se-întâmplă-în-corpul-tău-când-mănânci-ouă

Întăresc sistemul imunitar

Dacă vrei să ții la distanță infecțiile, virusurile și bolile, include în dieta zilnică un ou sau două. Doar un singur ou conține 22% din necesarul zilnic de seleniu, un nutriment care contribuie la întărirea sistemului imunitar și care asigură funcționarea corespunzătoare a hormonilor tiroidieni. Copiii și adolescenții ar trebui să mănânce ouă. Altfel există riscul apariției bolilor Keshan și Kashin-Beck, două afecțiuni care afectează inima, oasele și articulațiile.

Stabilizează nivelul de colesterol din sânge

Există trei idei despre colesterol pe care aproape toată lumea le știe: 1) colesterolul mărit este un lucru rău; 2) există colesterol „bun“ și colesterol „rău“; 3) ouăle conțin colesterol. Un ou conține 212 mg de colesterol, dar acest lucru nu înseamnă că ouăle măresc nivelul de colesterol „rău“ din sânge. Organismul produce în mod constant colesterolul, precum și un număr mare de studii arată că ouăle pot îmbunătăți, de fapt, nivelul de colesterol din sânge.

Află ce se întâmplă în corpul tău când mănânci ouă AICI.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed