HomeStiri Mondene Ce spun mainile despre sanatatea ta? Fii atent la aceste INDICII!

Ce spun mainile despre sanatatea ta? Fii atent la aceste INDICII!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,8K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2020/03/Ce-spun-mainile-despre-sanatatea-ta.jpg

Știai că mâinile spun foarte multe lucruri despre starea ta de sănătate? Fii atentă la ele și sigur vei putea descoperi anumite boli care îți pot pune în pericol sănătatea!

Iată ce spun mâinile despre starea de sănătate- șase indicii importante de care trebuie să ții cont!

Dacă ai degetele umflate

Dacă de obicei mănânci sărat sau foarte condimentat sau doar ce ai avut un zbor cu avionul, este absolut normal să ai degetele umflate. Însă, dacă tu nu consumi sare în cantități mari și nici nu ai avut vreun zbor în ultima perioadă, acest indiciu poate spune că suferi de hipotiroidism.

În momentul în care tiroida nu este activă, aceasta nu produce suficienți hormoni care ajută la reglarea metabolismului, iar acest fapt duce la o reținere mare de apă. Astfel, ți se pare că ai degetele destul de umflate și îți este destul de greu să le îndoi. Cel  mai bine este să consulți un medic specialist pentru a vedea dacă este sau nu nevoie de anumite teste de sânge pentru a depista tiroida. O altă problemă de sănătate care poate duce la umflarea degetelor este tunelul carpian. Simptomele în cazul acesta se pot intensifica pe timpul nopții, provocând chiar și insomnie.

Dacă ai palmele roșiatice

Dacă ai spălat de mână sau ai făcut anumite activități care au implicat destul de mult mâinile, este absolut normal să ai palmele roșiatice. Însă, dacă acest lucru persistă poate fi vorba despre o afecțiune la nivelul ficatului, cum ar fi o ciroză sau chiar ai grăsime prezentă pe ficat.

Acest lucru se întâmplă în momentul în care ficatul nu mai funcționează bine și nu mai este capabil să curețe sângele. Din cauza aceasta, ai un exces de hormoni în sânge, iar vasele de pe mâini se dilată, astfel devenind foarte vizibile. Fii atentă și la alte simptome, pentru a vedea dacă ai sau nu probleme cu ficatul, simptome precum: vene proeminente pe piept și abdomen, oboseală și chiar picioare umflate. Dacă vezi aceste schimbări, consultă un medic specialist, iar el va știi sigur ce analize trebuie făcute. În momentul în care ai palmele roșiatice și sunt prezente și mâncărimi la nivelul palmelor, este foarte posibil să suferi de litiază biliară.

Lungimea degetelor poate spune multe lucruri despre starea ta de sănătate

Comparând lungimea degetelor vei putea afla dacă suferi de anumite afecțiuni sau dacă ceva îți pune în pericol sănătatea. La bărbați, inelarul este mai lung decât degetul arătător, însă la femei este total invers. Totuși, femeile care au degetul inelar mai lung decât cel arătător au mult mai multe șanse să sufere de osteoartrită.

La femei, un deget arătător lung poate fi asociat cu cancerul la sân, pe când la bărbați acest lucru înseamnă că au mai puține șanse să sufere de cancer la prostată. Bărbații care au arătătorul mai lung prezintă un risc mai mare de a suferi un atac de cord la vârste nu foarte înaintate, mai precis înainte de 50 de ani. Cu cât mai lung este degetul arătător, cu atât este mai mare acest risc…

Cel mai bine este să faci teste anual și să vezi cum evoluează lucrurile și să te consulte un medic specialist.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed