Testul PRIZEI: Imaginea care trădează trăsături surprinzătoare!

Share

Ce vezi când priveşti cu atenţie fotografia de mai jos? Dacă vezi o figură atunci când analizezi aspectul unei prize sau al altor obiecte, cum ar fi maşinile, spre exemplu, acest lucru trădează modul de funcţionare a creierului tău.

Testul PRIZEI Imaginea care trădează trăsături surprinzătoare

Cercetătorii de la NTT Communication Science Laboratories din Tokyo au realizat un studiu care a scos la iveală pareidolia, fenomen psihologic din cauza căruia indivizii ajung să atribuie trăsături umane obiectelor, identificând feţe triste sau zâmbitoare. Această tendinţă este regăsită în cazul indivizilor nevrotici.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au evaluat tipul de personalitate al participanţilor la studiu. Ulterior, subiecţilor le-au fost arătate imagini cu puncte plasate aleatoriu pe o foaie de hârtie şi au fost rugaţi să spună ce forme pot identifica în imaginile respective.

Analizând rezultatele, cercetătorii au descoperit că acei subiecţi care au obţinut în cadrul testelor de personalitate un punctaj mai mare la capitolul nevroză, stare emoţională negativă, sunt mai predispuşi la a vedea feţe în imaginile folosite în timpul testului.

Ce legătură are această tendinţă de a vedea feţe acolo unde acestea nu există cu faptul că individul vede mai degrabă partea goală a paharului?

Citeşte mai mult pe feminis.ro.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente