HomeStiri Mondene Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă

Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 621 views
Tratamente-naturiste-pentru-acneea-juvenilă in Stiri Mondene

Acneea juvenilă este cea mai răspândită formă de acnee și, după cum îi spune și numele, apare la tinerii cu vârste cuprinde între 12 și 20 de ani.

Acneea juvenilă este cea mai răspândită formă de acnee și, după cum îi spune și numele, apare la tinerii cu vârste cuprinde între 12 și 20 de ani.

Această afecțiune inestetică apare din cauza secreției unei cantități mari de hormoni de câtre organism, astfel că pielea își schimbă aspectul: tenul este gras, apar punctele negre, coșuri inflamate, cu puroi.

Acneea juvenilă este localizată în diverse zone, cea mai afectată fiind faţa, gâtul, umerii, zona cervicală şi pieptul. La acest proces contribuie, în egală măsură, o alimentație dezechilibrată și bogată în grăsimi, cum este fast-food-ul, lactatele și dulciurile, consumate în cantități mari în perioada adolescenței.

Astfel, o primă măsură în tratamentul acestei afecțiuni este consultarea unui medic dermatolog, dar și o îngrijire adecvată a tenului (produsele dermatocosmetice, deși mai scumpe, sunt de mare ajutor). De asemenea, tratamentele naturiste pot fi de mare folos în astfel de cazuri!

Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă – mască cu argilă și lămâie

Argila este renumită pentru rezultatele uimitoare pe care le are în tratarea acneei.  Astfel, se amestecă 2 lingurițe de argilă cu suc de lămâie și se lasă să acționeze. Se îndepărtează cu apă călduță.

O altă variantă este să amestecați argila, sucul de lămâie și o picătură de ulei esențial de levănțică, bergamotă sau arbore de ceai pentru prepararea unei alte măști eficiente. Aceste uleiuri esențiale au acțiune bactericidă, dar și relaxantă.

Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă – felii de castravete

Feliile de castravete proaspăt, aplicate pe zonele cu acnee, pot calma erupţiile inflamate, cu mâncărimi, curăţă în profunzime şi tonifică pielea.

Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed