Un angajat al unei firme de mezeluri dezvăluie ce produse se regăsesc în aceste alimente!

Share

Produsele din care sunt făcute mezelurile au fost de-a lungul timpul o mare problemă pentru populație. Astăzi, un angajat de la o firmă de mezeluri dezvăluie ce conțin cu adevărat aceste alimente pe care le consumă foarte multă lume.

Potrivit unui raport făcut de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, parizerul, diferitele tipuri de salam și crenvurștii conțineau cu 2% mai puțin față de prevederile legale, ținând cont că acestea trebuie să conțină în proporție de 10-11%.

De foarte multe ori însă, în aceste alimente este regăsită o pastă formată din resturi de carne, pielițe, oase sau chiar tendoane. Această pastă este foarte periculoasă pentru copii sau tineri, deoarece din cauza cantității ridicate de fosfor, calciul nu mai poate fi asimilat cum trebuie.

Angajatul unei fabrici de mezeluri mărturisește, printr-o conversație al acestuia cu un apropiat, ce conțin, de fapt, aceste produse și modul în care sunt depozitate. Acesta susține că înainte de a se angaja la această fabrică, omul consuma în fiecare zi și chiar își hrănea și copiii cu diverse produse precum crenvurști, șuncă sau salam.

Angajatul declară printre altele și faptul că: „…atunci când am intrat în fabrică şi am văzut ce se pune, de fapt, în aceste mezeluri, m-am îngrozit. Piele, grăsime, zgârciuri, oase şi, în general, toate resturile intră în nişte mașini de tocat imense, iar pasta aceea este amestecată cu apă, multă sare şi tot felul de prafuri. Carnea propriu-zisă este într-o proporţie foarte mică”. Angajatul mai declară, de altfel, că problema ar fi în primul rând la carnea de proastă calitate pe care o folosesc aceștia în mezeluri, iar în al doilea rând, cantitatea de carne foarte puțină folosită și prezența înlocuitorilor acesteia.

Deși există o legislație prezentă din anul 2006 prin care sunt expuse detalii despre cum ar trebui fi făcută compoziția, controalele efectuate de-a lungul anilor arată faptul că foarte puțini producători respectă aceste norme.

Iată cum ar trebui să arate o rețetă originală a parizerului și cea care este prezentă pe piață astăzi! Ai spune că sunt cu totul alte produse și că nu este vorba despre același produs!

Rețeta originală pentru un parizer:  Se folosesc 70 de kg de brandt calitatea I, 30 de kg de slănină, 50 de g de piper și boia dulce, 30 de g nucșoară și 50 de grame de usturoi. Slănina este tocată în felii de 3 mm. Brandt-ul, maturat două zile la rece, se toacă împreună cu slănina. În timpul amestecării sunt adăugați solzi de gheață, pentru a preîntâmpina încălzirea pastei. Batoanele obținute se zvântă la temperaturi de 75 de grade, apoi se afumă o oră și se mai fierb aproximativ trei ore…

Rețeta folosită astăzi: În parizerul găsit astăzi pe rafturile magazinelor avem următoarele ingrediente: doar 50% carne de porc, aproximativ tot 50% șorici, apă, proteină vegetală din soia, amidon, sare, condiment, stabilizator (difosfat), potențiator de aromă (glutamat de sodiu), antioxidant (acid ascorbic), carmin (colorant natural), dextroză, conservant (azotat de sodiu).


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news