Home Stiri Un licean român, cel mai bun informatician al lumii

Un licean român, cel mai bun informatician al lumii

autor Elena Yvette
669 vizualizari

Costin Oncescu, un licean din Argeş, a  reuşit performanţa uimitoare de a obţine locul I la Olimpiada Internaţională de Informatică desfăşurată în Rusia şi se pregăteşte pentru a continua studiile la una dintre universităţile de top din străinătate, peste doi ani.

Elev al Colegiului National „Dinicu Golescu“ din Câmpulung, liceanul de 17 ani a obţinut unele dintre medaliile cele mai impresionante la competiţiile de gen, astfel: medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Informatică, aur la Balcaniada de Informatică pentru seniori, aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară „Tuymaada“ şi medalia de argint la Olimpiada Internaţională desfăşurată în Rusia…

Extrem de mândru de propriile realizări, Costin spune că este cea mai bună realizare a sa de până acum: „Este cel mai bun rezultat pe care l-am obţinut până acum la competiţiile internaționale, şi aceasta pentru că Olimpiada Internaţională reuneşte competitori din cele mai multe ţări ale lumii. La această ediţie au participat 80 de ţări reprezentate de cei mai buni patru elevi din fiecare dintre ele, liderii fiind, ca întotdeauna, chinezii. Ţinând cont că am fost la prima participare şi că eram şi printre cei mai mici elevi, consider că rezultatul obţinut de mine este unul foarte bun”. Acesta visează să îşi continue studiile în Anglia, la o universitate bună, pentru că ar avea mai multe şanse decât îi oferă ţara sa în prezent.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies