Ai doar 50 de ani si te consideri deja BATRAN?! Iata parerea oamenilor de stiinta!

Share

Oamenii de știință au făcut recent niște cercetări în urma cărora au constatat că, deși în trecut persoanele erau considerate bătrâne în jurul vârstei de 50 de ani, situația s-a schimbat în prezent, iar bătrânețea este încadrată la altă perioadă.

Bătrânețea începe acum mai târziu cu 25 de ani decât în cazul celor din generația părinților noștri.

Acest lucru reprezintă o veste bună pentru persoanele aflate între 40 și 55 de ani, deoarece se vor putea considera bătrâne abia la 75-80 de ani.

Persoanele din generațiile anterioare aveau alt ritm de viață. Conform cercetărilor efectuate recent, maturitatea nu mai este confundată cu ideea de bătrânețe, ci a fost reevaluată, pentru că și stilul de viață al persoanelor este acum diferit. Astfel, oamenii de știință o încadrează acum de la 50 până la 75 de ani.

Capacitățile fizice și psihice ale persoanelor de 50 de ani sunt schimbate față de ale celor din trecut, deoarece atunci oamenii îmbătrâneau foarte devreme. Practic, în cazul celor mai multe persoane care au un stil de viață sănătos creierul își menține cam la același nivel caracteristicile, nu se degradează rapid. În unele cazuri, acestea chiar se îmbunătățesc.

Maturitatea poate fi considerată una dintre cele mai interesante etape, deoarece reprezintă îmbinarea ideală dintre lucrurile învățate de-a lungul anilor, experiența, sănătatea și forța interioară.

Statisticile arată că majoritatea oamenilor se declară fericiți și împliniți la 65 de ani.

Cercetările mai dezvăluie faptul că în următoarele decenii generația care se va încadra în această etapă a maturității (50-75 de ani) va fi cel mai mare grup la nivel mondial. Problema cu care se confruntă cele mai multe persoane este că nu realizează că ar trebui să se bucure de fiecare etapă, inclusiv când ajung sau trec de 50 de ani…

Cei mai mulți oameni devin deprimați, nu mai au hobby-uri și consideră că nu mai au nimic de făcut odată ce ajung la 50 de ani, decât să se resemneze în fața bătrâneții premature.

Cercetătorii contrazic aceste concepții și sprijină ideea că, pentru a ajunge la bătrânețe, trebuie să ne menținem creierul activ, să facem mișcare, să ne relaxăm și să ne ocupăm de lucrurile care ne fac plăcere…

Pentru a duce o viață încununată de bucurii, este bine să profităm de fiecare clipă, deoarece este unică, iar fiecare moment al vieții aduce și aspecte pozitive, dacă alegem să le vedem și să le valorificăm sufletește.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news