Școala la care toți părinții vor să-și trimită copiii. Cum pot împrumuta elevii note?

Share

Conducerea unui liceu din China pare că vrea să inoveze sistemul de învățământ din țara comunistă. Reprezentanții acesteia au inventat o metodă cu ajutorul căreia elevii să poată obține note mai mari.

Școala la care toți părinții vor să-și trimită copiii. Cum pot împrumuta elevii note

Un liceu din China a venit cu o propunere inedită pentru elevii săi. Acesta a găsit o metodă pentru a-i răsplăti pe elevi cu note mai mari decât cele obținute în examen, totul desfășurându-se într-un cadru perfect legal. Astfel, liceul care se află pe primul loc în orașul chinez Nanjing a introdus un sistem prin care elevii pot împrumuta puncte atunci când au obținut note prea mici la unele examene.

„Banca de note”, cum a fost aceasta numită, funcționează ca una adevărată, iar punctele împrumutate trebuie „rambursate” de către cei care apelează la această metodă. În cazul în care elevii întârzie restituirea împrumutului, aceștia vor acumula dobânzi, asemenea unui credit real. Punctele acumulate în dobânzi vor putea fi restituire în rate. Cei care vor strânge datorii prea mari pentru că nu vor restitui punctele împrumutate vor primi un „semn roșu” în catalog, relatează știrileprotv.ro.

Pentru a-și putea restitui împrumutul, elevii fie pot obține note mai mari la alte examene, fie pot opta pentru desfășurarea de activități suplimentare, printre care se numără prezentări publice sau experimente realizate în cadrul laboratorului liceului…

Instituția de învățământ preuniversitară a recurs la această măsură întrucât sistemul de învățământ din China este bazat pe examene extrem de dificile, de promovarea cărora depinde viitorul tuturor elevilor. Directorul liceului din Nanjing a încercat să-și motiveze alegerea, susținând că prin această metodă dorește să îi stimuleze pe aceștia să învețe mai mult, nu să îi sperie și să le distrugă entuziasmul și, implicit, cariera și viitorul. Până în prezent elevii au primit cu brațele deschise inițiativa liceului, iar aproximativ un sfert dintre cei care s-au înscris în program au apelat la „banca de note” pentru a împrumuta puncte.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news