Transpiratia cauzeaza acnee

174

Porii astupati sunt principala cauza a acneei, dar transpiratia poate fi un factor care contribuie in unele circumstante. Nu exista niciun raspuns strict, pentru ca poate face acest lucru, dar numai in anumite circumstante.

Transpiratia cauzeaza acnee

Exercitiile au un efect pozitiv asupra intregului organism, dar transpiratia poate creste aparitia acneei la unii oameni. Afla cum sa eviti eruptiile care pot fi cauzate de transpiratie.

Conform Academiei Americane de Dermatologie, transpiratia nu cauzeaza acnee de una singura. Aceasta este declansata de frecarea pielii. Poate fi cauzata de echipamentul de sport, precum castile sau bentitele folosite pentru a tine parul departe de fata.

Frecarea poate cauza acnee persoanelor care folosesc bicicleta in timp ce poarta rucsacuri: aparitia cosurilor din zona respectiva este accelerata de transpiratie. Frecarea pielii in timpul dusului pe care il faci dupa sport poate creste sansele aparitiei acneei.

Purtarea machiajului in timpul orelor de sport este una dintre cauzele majore ale aparitiei acneei relationata cu transpiratia. Machiajul uleios presupune un risc mai mare de a cauza acneea, dar chiar si machiajul bazat pe apa poate contribui la aceasta.

Desi nu pot cauza acneea de unele singure, obiceiurile precum frecarea si machiajul pot creste riscul aparitiei acneei dupa o perioada lunga de exercitii fizice, asa ca incearca sa le eviti in loc sa cauti remedii pentru acnee odata ce ai intampinat probleme.

Cauzele acneei

Supraproductia de ulei de catre glandele pielii, bacteriile si exfolierea neregulata a pielii moarte sunt principalele cauze ale acneei, dar transpiratia, asociata cu alti factori, poate creste riscul aparitiei acestei probleme.

Daca te intrebi ce cauzeaza aparitia cosurilor, trebuie sa stii ca alimentatia si medicamentatia pot contribui la formarea acneei. Nivelul hormonal este relationat cu acneea, cel mai adesea in perioada pubertatii, dar poate fi influentata si de sarcina sau chiar contraceptia orala.

Anumite produse de machiaj pot creste riscul aparitiei acneei, impreuna cu o ingrijire necorespunzatoare a pensulelor de machiaj, care duc la crearea bacteriilor pe instrumentele de machiaj si pe piele.

Remedii

Dupa ce ai facut tot ce puteai impotriva acneei, inclusiv sa te asiguri ca parul tau transpirat nu iti atinge fata prea mult in timpul exercitiilor, poti incerca unele remedii simple impotriva acneei, care lupta cel mai bine cu aceasta problema…

Tratamentele topice cu peroxid de benzoil, acid sulfuric si salicilic sunt cele mai bune metode, dar in cazurile severe, dermatologii mai prescriu si antibiotice.