Valentino Clemente Ludovico Garavani

237

Valentino Clemente Ludovico Garavani s-a nascut pe 11 mai 1932, in oraselul Voghera din Italia. Numele de Valentino este sinonim cu culoarea rosie.Valentino Clemente Ludovico Garavani

Designerul si-a terminat studiile fashion si ucenicia la Jean Desses si Guy Laroche si astfel si-a deschis propriul studio in Roma. In 1960, a inceput colaborarea cu Giancarlo Giammetti, care l-a ajutat sa puna pe picioare casa de moda Valentino.

In 1962, a venit prima sa colectie, la Florenta si a fost un succes rasunator, iar in anii urmatori a primit nenumarate premii si dinstinctii, a realizat rochia de mireasa pe care a purtat-o Jacqueline Kennedy la nunta cu Aristotle Onassis.

In 1969, si-a deschis un magazin de imbracaminte in Milano, urmate de  altele in Roma, New York sau Tokyo…

In 1982 si-a lansat propriul parfum, la un eveniment special ce a avut loc la Paris, doi ani mai tarziu a lansat o carte editata de Franco Maria Ricci, iar in 1985 a sarbatorit 25 de ani de activitate. Pe 4 septembrie 2007, Valentino a anuntat ca se va retrage din activitate in ianuarie 2008, dupa ce si-a lansat ultima colectie.

loading...
Articolul precedentCifra (numarul) destinului 7
Articolul următorHoroscop zilnic Marți, 21 Martie 2017

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!