Hubert de Givenchy

269

Hubert de Givenchy este un designer francez in varsta de 89 de ani. Primul sau job in industria fashion a fost in 1945, atunci cand a lucrat pentru Jacques Fath.

Hubert de Givenchy

In 1952, a infiintat Casa Givenchy si si-a numit prima colectie Bettina Graziani, dupa cel mai de top model din Paris la avea vreme.

Balenciaga i-a fost mentor insa nu a lucrat niciodata pentru el, chiar daca atelierele celor doi erau vis-à-vis. Doua femei au reprezentat stilul Givenchy in anii ’50 si ’60: Audrey Hepburn si Jackie Kennedy.

In 1953, popularitatea brandului era intr-o continua ascensiune dupa ce vedete de la Hollywood au devenit interesate de tinutele Givenchy.

In anii ’60, un eveniment tragic a atras atentia catre designer; atunci cand presedintele american John F. Kennedy a fost asasinat, vaduva sa ceruse o tinuta Givenchy pentru eveniment…

In 1988, Givenchy si-a vandut afacerea catre casa Louis Vuitton Moet Hennesy (LVMH), din motive financiare. Pana la retragerea sa din 1995, a lucrat in continuare la sectiunea paltoanelor din cadrul brandului pe care l-a fondat.

loading...
Articolul precedent„Faguri” pufoși
Articolul următorHoroscop zilnic Joi, 29 Decembrie 2016

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!