Home / MODA / Hubert de Givenchy

Hubert de Givenchy

Hubert de Givenchy este un designer francez in varsta de 89 de ani. Primul sau job in industria fashion a fost in 1945, atunci cand a lucrat pentru Jacques Fath.

Hubert de Givenchy

In 1952, a infiintat Casa Givenchy si si-a numit prima colectie Bettina Graziani, dupa cel mai de top model din Paris la avea vreme.

Balenciaga i-a fost mentor insa nu a lucrat niciodata pentru el, chiar daca atelierele celor doi erau vis-à-vis. Doua femei au reprezentat stilul Givenchy in anii ’50 si ’60: Audrey Hepburn si Jackie Kennedy.

In 1953, popularitatea brandului era intr-o continua ascensiune dupa ce vedete de la Hollywood au devenit interesate de tinutele Givenchy.

In anii ’60, un eveniment tragic a atras atentia catre designer; atunci cand presedintele american John F. Kennedy a fost asasinat, vaduva sa ceruse o tinuta Givenchy pentru eveniment…

In 1988, Givenchy si-a vandut afacerea catre casa Louis Vuitton Moet Hennesy (LVMH), din motive financiare. Pana la retragerea sa din 1995, a lucrat in continuare la sectiunea paltoanelor din cadrul brandului pe care l-a fondat.