Home / SANATATE / Cardiologie / Ce importanta au acizii Omega 3 in bolile cardiovasculare?

Ce importanta au acizii Omega 3 in bolile cardiovasculare?

Studiile finlandeze au demonstrat ca barbatii care au o dieta bazata pe acizii Omega 3 plus grasimi polinesaturate sunt mult mai protejati de eventualele boli cardiovasculare care i-ar putea afecta, fata de barbatii care au o alimentatie bazata pe grasimi variate.

Omega 3

Este important de stiut ca barbatii care au o alimentatie bazata pe Omega 3, in cazul rarisim de aparitie a unei boli de inima, vor prezenta un risc de deces redus cu 62%.

O concluzie extrem de importanta a studiilor finlandeze este reprezentata de faptul ca o importanta majora in reducerea riscului de deces cauzat de afectiunile cardiace la persoanele de sex masculin o constituie tipul de grasimi consumate.

Ce nu se recomanda pentru prevenirea accidentelor vasculare?

Consumul de peste are proprietatea benefica de a preveni accidentele cerebrale. Trebuie stiut insa ca nu orice modalitate de a consuma pestele previne cu succes accidentele cerebrale. Astfel, pentru a preveni accidentele cerebrale, persoana in cauza trebuie sa nu prajeasca pestele.

Intr-un studiu realizat pe aproape 5000 de subiecti, persoane care nu depaseau varsta de 65 de ani si care nu sufereau de afectiuni cardiovasculare la momentul efectuarii cercetarii stiintifice, s-a urmarit evolutia consumului de peste, urmarit din punct de vedere al cantitatii consumate si din punct de vedere al modului de gatire.

Dupa 12 ani de la studiu, cercetatorii au revazut dosarele medicale ale participantilor la studiul anterior mentionat si au constatat ca dupa aceasta perioada de timp o optime din numarul de subiecti au avut atacuri cerebrale. Concluzia specialistilor a fost ca persoanele care au consumat peste preparat in orice fel numai prin prajire nu, o data la doua zile, au prezentat un risc mult mai scazut de a suferi un eventual atac cerebral.

In ceea ce priveste subiectii care au consumat frecvent peste prajit sau sandvisuri cu peste, acestia au prezentat riscuri majore de boala cardiaca, direct proportionale cu numarul portiilor cu peste consumate…