12 metode de a scăpa de sughiț

Share

Toată lumea stie ce este sughitul, dar aproape nimeni, probabil, nu cunoaște care sunt cauzele aparitiei lui. Dacă durează mult, acest simptom neplăcut poate deveni dureros, chinuitor chiar si, în orice caz, enervant, mai ales pentru cel în cauză, dar și pentru cei din jur.

12 motode de a scăpa de sughiț

12 metode prin care putem scăpa rapid de sughiţ

1. Puneţi într-un pahar cu apă caldă 10-15 picaturi de tinctură de mălin ori de cătină. Beţi totul dintr-o înghiţitură.

2. Indiferent ce poziţie alegeţi — culcat, aşezat ori în picioare — țineți-vă respiraţia până număraţi la zece, ajutându-vă de degetele de la o mână pentru a strânge nările. După aceea, inspiraţi rapid şi adânc. În mod normal, după două-trei încercări, sughiţul se opreşte.

3. Staţi într-un picior, fără a vă sprijini de ceva. Ridicaţi mâna din partea opusă piciorului ridicat şi încercaţi sa vă concentraţi asupra păstrării echilibrului, ţinindu-vă în acelaşi timp puţin respiraţia. În mai puţin de un minut, veti scapa de sughiț.

4. Dacă nu reuşiţi să vă ţineţi respiraţia, apelaţi la presopunctură. Aşezaţi-vă pe un scaun şi apăsaţi depresiunile din spatele lobilor urechilor cu degetele arătător şi mijlociu de la fiecare mână. Presiunea trebuie să fie moderată. Menţineţi degetele timp de un minut, respirând adânc în tot acest timp. Dacă după prima încercare nu aţi reuşit, nu prelungiţi presiunea, ci faceţi o pauza de două-trei minute, apoi reluaţi.

5. La restaurant sau în orice alt loc vă aflaţi, cereţi o bucăţică de gheaţă şi înghițiți-o. Dacă nu este posibil, beţi lent şi fără să respiraţi un pahar cu apă cât mai rece. Acest truc este foarte util când vă aflaţi pe munte şi aveţi la dvs. apă de izvor.

6. Câteva seminţe de mărar mestecate la nevoie şi apoi aruncate sau, mai bine înghiţite, pot duce la liniştire. Este bine sa vă puneţi în geantă, pentru orice eventualitate, câteva astfel de seminţe învelite într-un şerveţel. Nu se ştie când veţi avea nevoie.

7. Astupați-vă cu o pungă gura şi nasul şi respiraţi câteva zeci de secunde. Această metodă se poate aplica chiar în aglomeraţia strazii, pieţelor, ori în magazine.

8. Când sughiţul vă apucă acasă, puneţi patru sau cinci picături de oţet într-o linguriţă cu zahăr şi mestecaţi amestecul, încet, până când se topeşte, înghiţind în final totul. Atenţie: nu beţi apă imediat după aceea.

9. Amestecaţi puțin muştar şi oţeţ şi cu aceasta „pastă” ungeţi-vă bine cam o treime din limbă, pornind de la vârf. Senzaţia este foarte neplăcută, dar trebuie să o suportaţi două-trei minute, dupa care să vă clătiţi gura cu apa caldă. Veti scapa de sughiț rapid şi garantat.

10. Imediat dupa ce începeţi să sughiţaţi, ţineţi-vă respiraţia şi, la fiecare mână, împreunaţi sub formă de cerc vârful degetului mare şi al degetului mic. Sughiţul dispare în majoritatea cazurilor.

11. Absolut sigură, dacă aveţi posibilitatea şi condiţiile prielnice, este următoarea metodă: stând în picioare, ţineţi un pahar cu apă la o distanţă oarecare în dreptul stomacului şi încercaţi să beţi din el câte o înghiţitură. Dificultatea acestui exerciţiu constă în faptul că apa trebuie băută din marginea paharului opusă celei dinspre corp şi pentru aceasta trebuie să vă aplecaţi serios. Comprimarea, atât a traheei şi faringelui, cât şi a diafragmei, are un efect de înlăturare rapidă a sughiţului…

12. Dacă observaţi că o persoană din anturajul dumneavoastră sughite, încercaţi să o speriaţi. Ar fi bine însă ca individul în cauză să vă fie prieten apropiat şi să stea bine cu nervii şi cu inima.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news