HomeSANATATEMEDICINA NATURISTA Tratamente naturiste pentru orice tip de insomnie

Tratamente naturiste pentru orice tip de insomnie

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Tratamente-naturiste-pentru-orice-tip-de-insomnie-e1449775699406.jpg

Iarna, cu nopţile ei lungi şi reci, provoacă multe tulburări de ordin psihosomatic, dintre care cel mai des întâlnite sunt dereglările de somn şi stările sufleteşti negative, cunoscute sub denumirea generică de „depresie sezonieră”. Pentru fiecare manifestare în parte, natura ne pune la dispoziție măcar câte un leac.

VALERIANA – dacă adormiți greu si aveți un somn agitat

Forma aceasta de insomnie apare preponderent la persoanele foarte emotive, în special în perioadele de suprasolicitare fizică şi/sau psihică.

Un sedativ ce are de fiecare dată efect este tinctura de valeriană: alungă temerile nejustificate, atenuează stresul, induce o stare de liniște propice unui somn odihnitor. Pentru obținerea preparatului aveți nevoie de rădăcina plantei, care se recoltează toamna, în luna septembrie, sau primăvara, prin martie-aprilie, apoi se spală într-un jet de apă rece şi se lasă la uscat până ce devine casantă. Puneți într-un borcan zece linguri de pulbere de materie vegetală şi turnați două pahare de alcool alimentar de 70 grade. Astupați recipientul ermetic şi lăsați să se macereze timp de două săptămâni. După acest interval, filtrați, iar tinctura rezultată treceți-o în sticluţe mai mici, netransparente, care se închid cu dopuri de plută. Luați, cu zece minute înainte de culcare, una-două lingurițe de extract diluat într-o jumătate de pahar de apă. Urmaţi acest tratament timp de două săptămâni, faceți pauză patru zile, apoi reluați.

Tei – dacă vă treziți peste noapte si nu mai adormiți

Sunteți o persoană mereu agitată, vă treziți în timpul nopții şi vă este greu să mai adormiți la loc? Aveți nevoie de un tratament de lungă durată pe bază de tei sau captalan. De asemenea, nu ar strica să începeți să practicați o formă de relaxare, de exemplu yoga, reiki sau qi-gong, pentru a vă mai tempera.

Captalan – dacă somnul că este întrerupt de coșmaruri

Chiar dacă nu se cunoaște cu certitudine originea viselor urâte, a coșmarurilor, se consideră că ar fi expresia refulării inconștiente a aspectelor mai putin plăcute din timpul zilei. Oricum, se ştie că astfel de manifestări fac ca somnul să fie neodihnitor şi produc tulburări emoționale ce au deseori consecințe grave…

În cazurile de acest gen se dovedește util captalanul. Pulberea obținută din frunzele plantei uscate şi măcinate se spune că limpezește visele. Se pare chiar că favorizează, în timpul somnului, trăirea unor sentimente benefice, precum iubire, bucurie, serenitate etc. Luați în fiecare zi, în jurul orei 17, o linguriță de pulbere şi încă una înainte de culcare. Respectați tratamentul o lună, iar după o pauză de o săptămână îl puteți relua.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed