Vedere incetosata – cauze

143

Exista o multitudine de boli ale ochilor care incep prin simpla vedere incetosata ce va duce la imposibilitatea observarii obiectelor de dimensiuni reduse. Din nefericire, exista si acele pete oarbe, adica niste gauri ale ochilor prin care nu se poate vedea nimic.

Vedere incetosata

Iata cateva cauze pentru vedere incetosata:

Prezbiopia

Aceasta este o afectiune care consta in pierderea flexibilitatii cristalinului, fapt care va duce o concentrare dificila pe obiectele apropiate. Aceasta poate aparea dintr-odata, dar cu trecerea anilor oricum se deterioreaza flexibilitatea, cu alte cuvinte nu este chiar o boala si, din nefericire, nici nu poate fi prevenita. Un alt semn al acestei afectiuni este atunci cand dorim sa citim ceva si indepartam de ochi textul respectiv, dar si obosirea ochilor are loc mai repede.

Cataracta

Este o zona adesea afectata in cristalinul ochilor, iar daca dimensiunile sunt mai mari, poate afecta vederea normala. Majoritatea persoanelor afectate, sunt cele peste 55 de ani, dar in cazuri rare pot aparea si la copii mici. In general, aceasta apare la ambii ochii, insa unul poate prezenta probleme mai mari decat celalalt. Conform cercetatorilor, daca sunt consumate anumite alimente care au in compozitie vitaminele C, E, zinc sau altele, poate fi redus riscul cataractei, dar si al altor afectiuni oculare.

Glaucom

Aceasta boala face ca nervul optic sa se deterioreze pas cu pas, pierzandu-se tesutul nervos si, intr-un final, chiar si vederea. Forma glaucomului intalnita cel mai des este cea de glaucom primar cu unghi deschis, care de cele mai multe ori ale legatura cu presiunea crescuta a lichidului din ochi, care poate provoca o afectare a ochilor si poate distruge fibrele, in cele din urma ajungandu-se chiar si la orbire…

Trebuie mentionat ca nu toate persoanele cu o tensiune oculara marita pot dezvolta aceasta afectiune, dar,  daca este prea mare, atunci exista sanse ridicate sa se intample astfel.

Articolul precedentAfectiuni ale cavitatii bucale
Articolul următorManichiuri foarte distractive

Articol realizat de:

Elena Yvette este una dintre cele mai pasionate blogerițe, îi place să abordeze diferite subiecte, cum ar fi ultimele tendințe în materie de modă, cele mai noi știri mondene și multe altele. Descoperiți și voi viziunea unui blogger de calitate!