Depresia poate fi tratata cu ajutorul psihoterapiei

Share

Este imposibil sa nu fi trait macar o data o stare de panica, teama sau depresie, indiferent de starea de sanatate de acum. Important este insa sa distingem diferenta dintre aceste stari emotionale, de la depresie, la atacuri de panica si anxietate.

Depresia

In situatia in care o persoana acuza nervozitate, incordare, teama, atunci discutam despre anxietate. Cand observam ca unei persoane nu ii mai este nimic pe plac, ca simte nevoia sa se descarce prin lacrimi, atunci discutam despre depresie, o persoana depresiva.

In cazul in care aceste stari persista minute, ore sau doar cateva zile, atunci viata pacientului nu este afectata in mod decisiv, dar in situatia in care pacientul acuza aceste stari aproximativ o luna de zile, atunci se poate vorbi despre tulburari la nivel psihic.

Intensitatea anxietatii si depresiei sunt de nivel mediu si sunt vindecabile. Metodele de vindecare sunt doua la numar, fie o metoda care vindeca anxietatea separat si depresia separat, fie o metoda care la vindeca pe amandoua in acelasi timp.

Psihoterapia este necesara indiferent de gravitatea starii psihice a pacientului fiindca tratamentul medicamentos nu face decat sa vindece persoana pe moment, adevaratul tratament eficient fiind reprezentat de consiliere, intrucat doar in acest mod persoana se poate intelege pe sine. Drept urmare, chiar daca majoritatea persoanelor considera psihoterapia optionala, in realitate, medicamentatia este cea suplimentara…

Si cum atat depresia, cat si anxietatea, influenteaza activitatile ce tin de rutina fiecarei persoane in parte, este indicat consultul specializat spre a evita agravarea situatiei. Prin psihoterapie, specialistul va reusi sa ajute persoana sa se inteleaga si sa isi poate continua viata in ritmul si modul dorit, fara a mai fi nevoit sa fie supus unui stres continuu din pricina anxietatii si depresiei care nu ii permit concentrarea, odihnirea si intretinerea proprie.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news