8 reguli pentru o igiena intima corecta

Share

Igiena intima precara poate provoca probleme de sanatate, cum ar fi infectiile vaginale, iritatiile cistita, care sunt si destul de greu de tratat.

Orice femeie are grija de ea si se ingrijeste in felul ei insa trebuie stiut ca igiena intima este o necesitate, ce trebuie realizata in mod corect, pentru ca un dezechilibru al florei bacteriene va putea crea un disconfort major.

igiena intima

 

Igiena intimă este foarte importantă. Ea este amplasată undeva între sfaturile din popor și moda actuală. Multe dintre femei nu știu cu exactitate etapele pe care trebuie să le urmeze, pentru a avea o igienă perfectă, asta și datorită faptului că acest subiect este considerat unul tabu, nevorbindu-se atât de mult despre asta. Dincolo de sfaturile generale și de lucrurile deja cunoscute despre igiena intimă, există și câteva sfaturi mai individuale, pe care orice femeie trebuie să le respecte.

Sfaturi de bază pentru o igiena intima corecta

  1. Îndepărtarea mirosului în mod corect

Zona genitală nu miroase urât în general, decât atunci când persoana se confruntă cu infecții. Zona genitală nu trebuie spălată dur sau energic, până scăpăm de miros și nici nu e nevoie să parfumezi zona excesiv. Țesutul zonei intime este foarte sensibil și este suficient să speli ușor, să masezi și să ștergi cu apă și săpun.

  1. Nu exagera cu băile

Chiar și în cazul în care dorești să te simți curată în permanență, asta nu înseamnă că trebuie să abuzezi cu băile. Dușurile frecvente, dese, în zona vaginală, săpunurile, gelurile de duș cu Ph agresiv, toate fac rău pielii din zona intimă, afectând-o mai mult decât să o curețe. Astfel, este suficient un singur duș pe zi pentru o igienă intimă corespunzătoare.

  1. Ștergerea

Nu uita că ștergerea contribuie și ea la o zonă intimă curată și sănătoasă. Trebuie să recunoști că uneori nu faci ceea ce trebuie, fie din grabă, fie din neglijență. Folosirea hârtiei igienice dinspre față spre spate, este esențială, pentru a nu aduce către zona genitală germenii eliminați odată cu scaunul.

  1. Alegerea produselor potrivite

Femeile, în general, tind să se spele foarte des și să folosească o mulțime de produse de curățare care, de fapt, sunt foarte dure cu pielea, afectând-o. Aceste produse distrug flora vaginală și facilitează apariția infecțiilor.

Produsele potrivite pentru o igienă intimă corectă trebuie să conțină substanțe non-agresive cu pielea și sp aibă un Ph neutru. Mai mult, dacă o persoană recomandă un produs care îi face ei bine, nu înseamnă că acel produs este potrivit și în cazul tău.

  1. Tampoane sau absorbante

Tampoanele interne sunt periculoase pentru că favorizează apariția infecțiilor și pot fi uitate înăuntru mai mult timp decât este recomandat. Este de preferat folosirea absorbantelor, de preferat cu înveliș moale din bumbac sau hârtie. Tampoanele trebuie schimbate după maximul 3 ore de la introducerea lui, altfel poți avea de-a face cu o serie de infecții.

  1. Nu se fac spălături vaginale după actul sexual

Chiar dacă tindem să ne spălăm vaginul după actul sexual, acest lucru nu este indicat.  Deși tindem să spălăm zona imediat, crezând că scăpăm ușor de o sarcină nedorită, iar spermatozoizii nu sunt încă instalați, acest lucru este fals, spermatozoizii sunt eficienți, iar spălăturile vaginale nur educ eficacitatea lor.

  1. Lenjeria intimă

Noaptea, nu este recomandat să porți lenjerie intimă. De ce? Pentru că umiditatea aerului și căldura pe care o provoacă lenjeria în zona intimă favorizează înmulțirea bacteriilor.

  1. Hainele la comun

Nu spăla lenjeria intimă la comun. Poate nu știai, dar mulți microbi nu mor în mașina de spălat, ci doar în apă fierbinte.

Sunt recomandate produsele special destinate zonei intime, pentru ca aceasta are un pH mai acid. Acidul lactic este de asemenea indicat, deoarece creeaza un strat de protectie ce va preveni aparitia unor infectii in zona vaginului.

De unde vine disconfortul?

Antibioticele, raporturile sexuale, contraceptivele cu administrare orala sau lenjeria intima sintetica si stramta, toate pot sa schimbe echilibrul zonei, care va avea de suferit din cauza microbilor ce nu mai sunt combatuti. Chiar si cand faci sport isi poate face aparitia disconfortul cauzat de transpiratie combinata cu materiale sintetice.

Solutia?

Produsele fabricate pentru pastrarea igienei zonei, majoritatea contin acest acid lactic benefic si se pot gasi in farmacii sau supermarketuri. In perioada menstruatiei, pH-ul este mai ridicat decat de obicei si este posibil sa apara iritatiile, care vor putea fi combatute foarte usor daca se respecta igiena intima.

Cum ocolim problemele?

Uneori, medicamentele sau antibioticele ori contraceptivele pot avea si ele efecte negative, iar flora vaginala va avea de suferit. Servetele pentru igiena intima sunt benefice oricand, mai ales in calatorii, unde orele in plus fara igiena cauzeaza aparitia mirosurilor neplacute intr-un timp mai scurt..


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente