Home / RETETE / Carne de curcan cu salata de bulgur si rodii

Carne de curcan cu salata de bulgur si rodii

Carnea de curcan cu salata de bulgur si rodii este o mancare cu putine grasimi, care asigura o cincime din necesarul zilnic de calorii.

Carne de curcan cu salata de bulgur si rodii

Carnea de curcan cu salata de bulgur si rodii se prepara in aproximativ o ora.

Ingrediente pentru carne de curcan cu salata de bulgur si rodii:

  • 500 grame de fileuri piept de curcan
  • 250 grame de grau bulgur
  • 100 grame seminte de rodii
  • 2 rosii
  • coaja rasa de la o lamaie
  • jumatate de castravete
  • 2 linguri de vin alb
  • marar tocat
  • 1 lingura de harissa
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru carne de curcan cu salata de bulgur si rodii:

  • Se va amesteca jumatate din cantitatea de mirodenii cu jumatate din cantitatea de coaja rasa si sucul de la lamaie, plus cantitatea de harissa, piper si sare, ca sa se formeze marinada.
  • Se va da carnea de curcan prin marinada si se va lasa deoparte cateva minute.
  • Ulterior, se vor pune intr-o tava carnea de curcan, marinada si vinul, apoi se vor acoperi cu o folie de aluminiu si se vor lasa la cuptor timp de jumatate de ora.
  • In acest timp, se va prepara salata: se va fierbe graul si se va amesteca cu mirodenii, cu coaja de lamaie ramasa si sucul de la lamaie, rosiile, castravetele si semintele de rodii…

Pofta buna!