Home / RETETE / Carne de pui cu taitei

Carne de pui cu taitei

Carnea de pui cu taitei reprezinta o reteta culinara sanatoasa si consistenta, care se poate consuma acasa sau la birou, cu sau fara o mana de nuci caju sfaramate.

Carne de pui cu taitei

Carnea de pui cu taitei este o mancare delicioasa si usoara, care se prepara usor, in circa 25 de minute. Va prezentam cum puteti face o cantitate pentru doua portii.

Ingrediente pentru carne de pui cu taitei:

  • 200 g carne de pui fripta si maruntita
  • 100 g de mazare
  • 4 cepe verzi feliate
  • 1 ardei gras rosu mare, maruntit
  • 2 cateli de usturoi feliati subtire
  • 160 g de taitei cu ou
  • 1 lingurita de ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri de amidon
  • 2 lingurite sos de soia sau de peste
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura coriandru maruntit
  • ½ lingura de boia de ardei iute
  • 10-20 g busuioc sau coriandru verde, taiat in bucati mari

Mod de preparare pentru carne de pui cu taitei:

  • Amestecati intr-un bol amidonul cu sosul de soia sau de peste si zaharul, apoi adaugati treptat opt lingurite de apa.
  • Fierbeti taiteii intr-o oala timp de patru minute in apa clocotita.
  • Intre timp, incingeti uleiul intr-o tigaie wok si caliti timp de trei minute ardeiul, usturoiul si ceapa verde, apoi adaugati carnea de pui maruntita, mirodeniile si mazarea, le frigeti prin metoda stir-fry cateva secunde, apoi turnati amestecul in care exista amidonul…
  • Agitati tigaia pana cand se incheaga continutul, apoi adaugati taiteii scursi, busuiocul si coriandrul.

Pofta buna!

Loading..