Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Garnituri / Conopida si ardei grasi cu susan si sos

Conopida si ardei grasi cu susan si sos

Conopida și ardeii grași cu susan și sos reprezintă o rețetă care se poate prepara cu orice ocazie, în special la cinele luate în familie sau cu prietenii.

Conopida și ardeii grasi cu susan și sos constituie o mâncare ce va fi gata în circa zece minute. Puteți consuma această mâncare simplă sau împreună cu paste, quinoa, orez ori drept garnitură la fripturi. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru conopidă și ardei grași cu susan și sos:

  • 2 ardei grași mari, curățați pe interior
  • 900 g de conopidă (o căpățână medie) tăiată grosier
  • 2 linguri de ulei din semințe de susan
  • 2 lingurițe de semințe de susan
  • 3 lingurițe de ceapă verde mărunțită

• Pentru sos:

  • 2 lingurițe (sau după gust) de sos de soia
  • 1 linguriță de sirop de arțar
  • 1 linguriță de apă
  • 2 linguri de amidon alimentar

Mod de preparare pentru conopidă și ardei grași cu susan și sos:

  • Preîncingeți o tigaie adâncă la temperatură scăzută spre medie și adăugați uleiul.
  • Adăugați conopida și ardeii grași, acoperiți tigaia și o lăsați pe foc timp de opt minute, amestecând la fiecare câteva minute.
  • Într-un bol mic amestecați toate ingredientele pentru sos.
  • Turnați sosul în tigaie, amestecați și mai lăsați pe foc tigaia pentru câteva minute, până când s-a mai îngroșat sosul.
  • Amestecați din nou, presărați ceapa verde tocată și semințele de susan…
  • Serviți cald.

Poftă bună!