Orez cu năut și mirodenii

Share

Orezul cu năut și mirodenii reprezintă o rețetă sățioasă, care face parte din bucătăria orientală. Această mâncare este ideală pentru masa de prânz sau cină.

Orez cu năut și mirodenii

Orezul cu năut și mirodenii este o combinație foarte gustoasă, care este gata în circa 40 de minute și care se poate consuma fie caldă, fie rece.

Ingrediente pentru orez cu năut și mirodenii:

  • 125 g orez
  • 20 linguri de năut fiert
  • o ceapă potrivit de mare
  • un căţel de usturoi
  • o lingură de ulei
  • 50 ml supă de legume
  • 50 ml de vin alb
  • piper măcinat
  • sare
  • opțional: verdețuri aromatice tocate

Mod de preparare pentru orez cu năut și mirodenii:

  • Tăiați mărunt ceapa, iar usturoiul îl tăiați sub formă de feliuțe.
  • Încingeți uleiul și adăugați ceapa și usturoiul, pe care le căliți.
  • Adăugați apoi orezul și îl lăsați pe foc până devine translucid.
  • Adăugați vinul alb și amestecați până când se evaporă.
  • Turnați treptat puțină supa de legume, în câte cinci sau șase etape, așteptând să se evapore de fiecare dată cantitatea respectivă, până a o adăuga pe următoarea.
  • Când adăugați ultima cantitate de supă, adăugați și năutul, după care lăsați să fiarbă totul.
  • La final, presărați după gust sare și piper măcinat.
  • Opțional, la servire, puteți presăra deasupra și verdețuri aromatice tocate și/sau ceapă tăiată subțire…

Poftă bună!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente