Home / RETETE / Carne de pui cu cartofi și lămâie

Carne de pui cu cartofi și lămâie

Carnea de pui cu cartofi și lămâie este foarte gustoasă și ușor de făcut, iar mirodeniile folosite oferă o savoare aparte.

Carne de pui cu cartofi și lămâie

Carnea de pui cu cartofi și lămâie este gata în aproximativ o oră. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru carne de pui cu cartofi și lămâie:

  • 800 g carne de pui fără oase și fără piele (pulpe de pui sau piepturi de pui)
  • 450 g cartofi roșii sau albi (când este sezonul cartofilor noi, puteți folosi din aceia), tăiați în bucăți mari
  • 3 lingurițe de unt
  • ½ ceapă galbenă potrivit de mare, tăiată în bucăți mari
  • 1 lămâie feliată
  • 2 lingurițe de zahăr (de preferință, din cel brun)
  • 1 + ½ lingură de amestec de mirodenii cu specific italienesc (sau după gust)
  • ¼ lingură de piper (sau după gust)
  • 1 lingură de sare (sau după gust)
  • ulei (pentru uns tava)

Mod de preparare pentru pulpe de pui cu cartofi și lămâie:

  • Încingeți cuptorul la 204º C și ungeți o tavă cu ulei.
  • Între timp, topiți două lingurițe de unt într-o tigaie, la temperatură medie spre ridicată. Într-un bol mic amestecați zahărul, amestecul de mirodenii cu specific italienesc și ½ lingură de sare (sau după gust); presărați peste carnea de pui acest amestec. Prăjiți carnea de pui în tigaie, câte trei-patru minute pe fiecare parte.
  • Apoi, așezați în tavă carnea de pui, cartofii, ceapa și feliile de lămâie. Presărați piperul și ½ linguriță de sare. Topiți în tigaie restul de o linguriță de unt și după aceea o turnați fin în tavă.
  • Lăsați tava la cuptor pentru circa 30 – 40 de minute (la cel puțin 73º C) sau până când cartofii se pătrund…
  • Opțional, puteți consuma acest fel de mâncare cu o salată.

Poftă bună!

Loading..