Carne de pui cu cartofi și lămâie

266

Carnea de pui cu cartofi și lămâie este foarte gustoasă și ușor de făcut, iar mirodeniile folosite oferă o savoare aparte.

Carne de pui cu cartofi și lămâie

Carnea de pui cu cartofi și lămâie este gata în aproximativ o oră. Vă prezentăm cum puteți prepara o cantitate pentru patru porții.

Ingrediente pentru carne de pui cu cartofi și lămâie:

  • 800 g carne de pui fără oase și fără piele (pulpe de pui sau piepturi de pui)
  • 450 g cartofi roșii sau albi (când este sezonul cartofilor noi, puteți folosi din aceia), tăiați în bucăți mari
  • 3 lingurițe de unt
  • ½ ceapă galbenă potrivit de mare, tăiată în bucăți mari
  • 1 lămâie feliată
  • 2 lingurițe de zahăr (de preferință, din cel brun)
  • 1 + ½ lingură de amestec de mirodenii cu specific italienesc (sau după gust)
  • ¼ lingură de piper (sau după gust)
  • 1 lingură de sare (sau după gust)
  • ulei (pentru uns tava)

Mod de preparare pentru pulpe de pui cu cartofi și lămâie:

  • Încingeți cuptorul la 204º C și ungeți o tavă cu ulei.
  • Între timp, topiți două lingurițe de unt într-o tigaie, la temperatură medie spre ridicată. Într-un bol mic amestecați zahărul, amestecul de mirodenii cu specific italienesc și ½ lingură de sare (sau după gust); presărați peste carnea de pui acest amestec. Prăjiți carnea de pui în tigaie, câte trei-patru minute pe fiecare parte.
  • Apoi, așezați în tavă carnea de pui, cartofii, ceapa și feliile de lămâie. Presărați piperul și ½ linguriță de sare. Topiți în tigaie restul de o linguriță de unt și după aceea o turnați fin în tavă.
  • Lăsați tava la cuptor pentru circa 30 – 40 de minute (la cel puțin 73º C) sau până când cartofii se pătrund…
  • Opțional, puteți consuma acest fel de mâncare cu o salată.

Poftă bună!