Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Conserve / Castraveti conservati in saramura cu hrean

Castraveti conservati in saramura cu hrean

Castravetii conservati in saramura cu hrean sunt nelipsiti la multe mese, datorita faptului ca pot fi asociati cu o multime de mancaruri. 

Castraveti conservati in saramura cu hrean

Castravetii conservati in saramura cu hrean pot completa un sandvis sau pot fi mancati impreuna cu tocanite sau diferite mancaruri gatite ce au in componenta fasole, ori fripturi. Va prezentam cum puteti pregati un borcan.

Ingrediente pentru castraveti conservati in saramura cu hrean:

  • castraveti sanatosi, tineri
  • 1 litru otet de vin
  • boabe de mustar (50 g la un litru de otet de vin)
  • felii de hrean
  • frunze de dafin
  • tarhon
  • usturoi
  • ¼ litru de apa
  • 10 g sare

Mod de preparare pentru castraveti conservati in saramura cu hrean:

  • Alegeti castraveti sanatosi si tineri, care sa fie potrivit de mari si foarte proaspeti, pe care ii taiati in lungime. Indepartati samanta mai mare.
  • Asezati bucatile de castraveti intr-un castron, presarati sare cat sa fie potrivit de sarati, apoi acoperiti vasul si lasati sa stea asa timp de 10-12 ore, dupa care ii scurgeti de zeama si ii asezati in borcan.
  • Separat, fierbeti otet punand un litru de vin, ¼ litru de apa si 10 g de sare.
  • Puneti in borcane si cateva felii de hrean, ceapa, frunze de dafin, tathon, usturoi si boabe de mustar (50 g la un litru de otet de vin).
  • Turnati otetul racorit deasupra si asezati o farfurioara care sa intre in borcan si sa apese peste castraveti, ca ei sa fie bine cuprinsi in otet.
  • Legati borcanul si pastrati-l in intuneric, la loc racoros…

Pofta buna!