Home / RETETE / RETETE DE MANCARE / Garnituri / Ridichi rosii la cuptor cu verdeturi

Ridichi rosii la cuptor cu verdeturi

Ridichi rosii la cuptor cu verdeturi este o reteta savuroasa pentru cina si se poate consuma atat simpla, cat si drept garnitura la o mancare cu carne de porc, pui sau peste.

Ridichi rosii coapte cu verdeturi

Ridichiile rosii la cuptor cu verdeturi sunt foarte sanatoase, cu aspect caramelizat si gust imbietor, dulceag. Va prezentam cum puteti pregati o cantitate pentru doua sau trei portii.

Ingrediente pentru ridichi rosii la cuptor cu verdeturi:

  • 1 mana de ridichi rosii
  • verdeturi de primavara, la alegere
  • 1 lingurita suc natural de lamaie
  • 2 lingurite ulei de masline
  • piper
  • sare

Mod de preparare pentru ridichi rosii la cuptor cu verdeturi:

  • Incingeti cuptorul la 220˚ C.
  • Taiati ridichiile rosii pe jumatate, in lungime.
  • Alegeti verdeturi de primavara, dupa preferinta, si taiati-le, apoi le lasati deoparte.
  • Asezati o hartie pentru copt pe tava, o ungeti cu ulei de masline, presarati sare si piper, apoi asezati bucatile de ridichi. Introduceti tava in cuptor si lasati sa se coaca timp de aproximativ 15 minute, pana cand ridichiile incep sa capete o culoare bruna la margini, apoi le scoateti deoparte.
  • Asezati ridichiile pe farfurie sau platou, garnisiti cu suc natural de lamaie si verdeturi…

Pofta buna!

Loading..