Placinta cu peste si crusta de cartofi

Share

Placinta cu peste si crusta de cartofi este o reteta culinara rapida si usoara, ideala pentru pranzul servit acasa sau cel de la birou.

Placinta cu peste si crusta de cartofi

Placinta cu peste si crusta de cartofi este o specialitate culinara deosebita, extrem de gustoasa si aromata.

Ingrediente pentru crusta:

  • 1 kilogram de cartofi
  • nucsoara macinata
  • 175 ml de smantana
  • 75 grame de unt
  • 6 galbenusuri de ou

Ingrediente pentru sos:

  • 1 cubulet de unt
  • 2 salote
  • ½ lingurita seminte de fenicul
  • 1 stea de anason
  • 300 ml de vermut
  • 300 ml supa de peste
  • 300 ml de smantana

Ingrediente pentru umplutura:

  • 200 grame file de pastrav afumat
  • 200 grame file de cod
  • 200 grame file de somon
  • 140 grame de mazare decongelata
  • 4 oua, bine fierte si tocate
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat
  • 1 legatura mica de marar, tocat
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare pentru placinta cu peste si crusta de cartofi:

  • Se vor fierbe cartofii pret de un sfert de ora, dupa care se vor pasa cu nuscoara, smantana, unt, sare si piper, apoi se va incorpora amestecul cu galbenusuri.
  • Se va prepara sosul prin amestecarea ingredientelor necesare. Se vor cali salotele, feniculul, anasonul, dupa care se va da in clocot vermutul. Se va turna supa de peste si se va lasa la fiert, apoi se va adauga smantana.
  • Se vor adauga bucatile de peste si se va lasa sosul la fiert pret de doua minute.
  • Se vor adauga mazarea, ouale, ierburile si se va asezona cu zeama de lamaie.
  • Se va turna sosul cu peste si se va pune deasupra piure de cartofi.
  • Se va adauga untul deasupra si se va da la cuptor pret de un sfert de ora…

Pofta buna!

 


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente